Annonce
Vejle

Ansøgning afslører: Historisk Vejle-bygning bygges om til hotel

Hvis det lykkes at realisere planerne, vil det kommende hotel i den blå og hvide Lilly-bygning få en ideel placering ved Vejle Trafikcenter og med tæt afstand til gågade, biograf og Bryggen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Byggeansøgning afslører hotelplaner i den tidligere Lilly-bygning på Borgvold. Arkitektfirma har sendt ansøgning om ombygning af ejendommens fire øverste etager til 77 værelser.
Annonce

Vejle: Et nyt hotel er på vej til Vejle, og det får en idéel placering lige over for Vejle Trafikcenter og med gågade, biograf og shoppingcenter indenfor få hundrede meters afstand.

Det er den tidligere Lilly-bygning på Borgvold 12, som skal bygges om til hotel.

Blue City, der sælger brugt elektronik, og Luckys Sports-Bar ligger i ejendommens stueetage. De to eksisterende lejere får lov at blive i de nuværende rammer.

Det viser den aktindsigt, Vejle Amts Folkeblad har fået i byggesagen, der blot er nogle få uger gammel, hos Vejle Kommune.

Heraf fremgår det, at arkitektfirmanet Rubow Arkitekter i Aarhus kort før jul har ansøgt Vejle Kommune om tilladelse til at ombygge Borgvold 12.

Den 4276 kvadratmeter store erhvervsbygning er opført i 1940 og blev de første mange år benyttet af Danske Brugsforeningers Fælleslager. I 1963 købte Vejles navnkundige brudekjole-fabrikant, Lilly Brændgaard Hansen, bygningen til produktionen, og deraf har "Lilly-bygningen" fået sit navn.

Fra artiklen

Annonce

Bibeholder lejere

Ifølge ansøgningen skal der indrettes hotel på alle etager over stueetagen. Nederst i ejendommen bibeholdes de nuværende lejere, mens det eksisterende trappe- og elevatortårn ud mod ejendommens parkeringsplads bliver adgangsvejen til det planlagte hotel, der placeres på 1. til 4. etage.

Går man den indsendte plantegning igennem, er der planlagt at indrette 77 værelser i den delvist tomme bygning, hvor FrivilligCenter Vejle var blandt de seneste lejere.

Navnet på hotellet eller den kæde, der ønsker at åbne i fjordbyen, fremgår ikke af byggeansøgningen, som langt fra er færdigekspederet.

Hos Vejle Kommune oplyser arkitekt i Byggesag & Industrimiljø Mike Place, at kommunen er i dialog med ansøgeren, Rubow Arkitekter.

- Vi har fået en del byggeansøgninger ind før nytår, for i det nye år er der kommet flere nye regler med skærpede konstruktions- og brandkrav. I denne sag har vi i første omgang bedt om at få supplerende oplysninger fra ansøger, fortæller Mike Place.

Annonce

Fra fælleslager til brudekjoler

Den 4276 kvadratmeter store erhvervsbygning er opført i 1940 og blev de første mange år benyttet af Danske Brugsforeningers Fælleslager. I 1963 købte Vejles navnkundige brudekjole-fabrikant, Lilly Brændgaard Hansen, bygningen til produktionen, og deraf har "Lilly-bygningen" fået sit navn.

Arvingerne satte ejendommen til salg tilbage i 2010, og det lykkedes først at finde en køber seks år senere, da ejendomsselskabet UIV A/S købte ejendommen.

Dengang fortalte ejer Michael Utoft, at han ville bygge erhvervsejendommen om til boliger på de fire øverste etager, men allerede året efter købte den nuværende ejer, Danica Ejendomme, bygningen til en pris af 37,4 millioner kroner.

Annonce

Skifter blå-hvide plader

I 1993 blev ejendommen renoveret med nyt tag, ny elevator og en hvid og blå stålbeklædning, som nu bliver pillet ned igen. Da Lilly Brændgaard overtog bygningen var den mørkebrun, og det bliver den nu igen, hvis hotelplanerne bliver realiseret.

Ifølge ansøgningen skal Borgvold 12 beklædes med nye facadeplader i aluminium i farven "kupfer patina". Det er brunlakerede aluplader, som blandt andet også er brugt til Hotel Hedegaarden på Nørremarken. Det ligner patineret kobber, men i modsætning til kobber, irrer alupladerne ikke, og derfor forbliver de brune.

Avisen ville gerne have svar på, hvilken hotelkæde der har planer om at åbne hotel i Vejle. Men det var tirsdag formiddag ikke muligt at komme i kontakt med Rubow Arkitekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce