Annonce
Billund

Antallet af børn i nødpasning stiger: - Forældrene har gjort det så godt

Billund Kommune forventer, at flere forældre får brug for nødpasning. For eksempel har ingen forældre i Hejnsvig haft behov for nødpasning i de første to uger, men i næste uge er der fire børn. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark
Antallet af børn i nødpasning stiger, og dagtilbudschef Lisbeth Østergaard forventer, at der i næste uge vil møde endnu flere børn op i dagpleje og daginstitutionerne.

Billund Kommune: Flere børn tilmeldes og møder op i dagtilbuddene lige i øjeblikket.

Mandag den 23. marts var der tilmeldt 27 børn i hele Billund Kommune - og 20 mødte op på dagen. To dage efter, onsdag den 25. marts, var der 44 tilmeldte børn fra 0 til 6 årsalderen, der var tilmeldt dagpleje og daginstitutioner. 39 mødte frem.

Det oplyser dagtilbudschef i Billund Kommune, Lisbeth Østergaard, der på det seneste møde med sine ledere kan høre, at der er flere børn på vej i nødpasning.

- I Hejnsvig har der for eksempel ikke været nogen børn i nødpasning i de seneste 14 dage. I næste uge har vi fire. Det siger lidt om, at det ændrer sig nu, siger Lisbeth Østergaard, der har en forventning om, at tallene vil stige inden for de kriterier for nødpasning, som Billund Kommune har udstukket.

Hun synes, at forældrene har været helt fantastiske til at finde andre løsninger i de seneste 14 dage.

- Det er imponerende, at man kan lukke et land så hurtigt ned, siger hun, der nu anerkender, at mange forældre står i en ny situation, hvor de ikke længere kan tage ferie eller afspadsere.

Annonce

Det er imponerende, at man kan lukke et land så hurtigt ned.

Lisbeth Østergaard, dagtilbudschef i Billund Kommune

Udsatte børn får hjælp

Lisbeth Østergaard holder som udgangspunkt fast i, at børnene skal blive i de børnegrupper, de hele tiden har været i - dog er intet så fast, at der ikke er mulighed for afvigelser.

- Der er en dobbelthed i det. Det handler om at holde fast i at mindske spredning af smitte mellem børnene, men samtidig må vi også erkende, at der er nogle, der skal holde hjulene i gang, siger Lisbeth Østergaard, der også oplever en anden børnegruppe komme mere på banen - nemlig børn fra sårbare og udsatte familier.

- Det kan være børn fra familier, hvor der er en børnefaglig undersøgelse i gang, hvor der er socialpædagogisk bistand, eller det kan være en medarbejders kendskab til en familie, der har brug for hjælp til at navigere gennem en svær tid, siger Lisbeth Østergaard.

- Vores opgave er at have fokus på barnets tarv og trivsel, siger Lisbeth Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce