Annonce
Hedensted

Antallet af kvinder i byrådet vokser

Merete Skovgaard Jensen (V) fik 736 personlige stemmer. Det er første gang, hun stiller op. Foto: Michael Svenningsen

Kønsfordelingen er blevet en smule mere jævn i det kommende byråd. Der sidder nu otte kvinder i byrådet mod tidligere fem.

Hedensted: Otte kvinder får plads i det kommende byråd i Hedensted Kommune. Valgresultatet gav plads til tre nye kvindelige kandidater og genvalg til de fem nuværende, og det giver 30 pct. kvinder i byrådssalen.

Således er Kirsten Terkilsen (V), Lene Tingleff (V), Liselotte Hillestrøm (S), Hanne Grangaard (S) og Birgit Jakobsen (KD) blevet genvalgt.Venstre har desuden fået Merete Skovgaard Jensen og Gitte Andersen ind, og socialdemokraterne har fået Mette Juhl ind.

- Jeg synes, det er fedt og positivt, at der er kommet flere kvinder i byrådet, fordi jeg tror på mangfoldighed og værdien af den, siger Merete Skovgaard Jensen, der dog først og fremmest glæder sig over, at hun er kommet i byrådet med 737 personlige stemmer.

Hedensted Kommune har haltet lidt bagefter andre kommuner med hensyn til en jævn kønsfordeling, men denne gang opstillede lidt flere kvinder, og flere er også blevet valgt ind. Og det endda med gode personlige stemmetal.

- Jeg er meget ydmyg og vanvittigt taknemmelig for resultatet. Jeg håber, det er fordi jeg har ført en kampagne i øjenhøjde, og fordi de tror på, at jeg vil lave et stykke arbejde efter valget til gavn for hele Hedensted Kommune, siger Merete Skovgaard Jensen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er meget skuffet over konstitueringen, som hun mener, er uretfærdig.

- Jeg synes, vi har ført en god og sober valgkampagne, og Venstre er også gået frem eksempelvis i Øster Snede, så nogle steder er vi blevet belønnet, så det er klart, at vi kan bruge resultatet, siger Merete Skovgaard Jensen.

Kirsten Terkilsen (V) var stemmesluger med 2994 stemmer. Nyvalgte Mette Juhl (S) kom ind med 754 personlige stemmer.Lene Tingleff (V) gik tilbage fra 578 personlige stemmer til 487, mens Birgit Jakobsen (KD) gik frem fra 486 stemmer til 577 personlige. Hanne Grangaard (S) gik fra 389 personlige krydser til 496, mens Liselotte Hillestrøm også gik frem fra 360 personlige krydser til 410. Gitte Andersen (V) opnåede 398 personlige stemmer.

Mette Juhl (S) og Gitte Anderen (V) begge fra Hedensted er nyvalgt til byrådet. Foto: Michael Svenningsen
Liselotte Hillestrøm og Hanne Grangaard fra Socialdemokratiet blev genvalgt. Foto: Michael Svenningsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce