Annonce
Vejle

Anti-Clement: Politisk korrekt debat med Nissebandens Lunte i spidsen

Flemming Jensen varmede op til aftenens politiske debat mellem Birgitte Vind (S) og Christoffer Melson (V) ved at bruge humor som blødgøringsmiddel i den valgkamp, der så småt skærpes. Foto: Yilmaz Polat
Med Flemming "Nissebande Lunte" Jensen som moderator minimeredes "stem-på-mig-syndromet" ved vælgermøde i AOF-regi.
Annonce

Vejle: Det er svært at være sur og forbenet, når Flemming Jensen er i rummet.

Skuespilleren, der i manges bevidsthed er forbundet med Nissebandens Lunte, har en evne til at afdramatisere selv sprængfarlige emner som sundhedsreform og flygtninge.

Midlet er humor - som når han med glimt i øjet konstaterer, at integrationsminister Inger Støjberg (V) må være "en kvinde af anden etisk oprindelse" eller fortæller om social- og sundhedsassistenten i Københavns kommune, der har fået et problem, fordi "hun har fem minutter til hvert besøg, mens den færdigret, hun skal varme til de ældre, kræver seks minutter i ovnen."

Humor er et blødgøringsmiddel - menneskehedens svar på Bamseline.

Flemming Jensen, ordstyrer

Annonce

Lytter til svarene

Så har han ligesom hele salen med på at grine af de paradokser, der findes i politik - inklusive de to folketingskandidater, der onsdag aften var inviteret til at fortælle om deres politik: Socialdemokraten Birgittte Vind og Venstres Christoffer Melson.

- Det her er anti-Clement - forstået på den måde, at jeg rent faktisk er interesseret i at høre, hvad I svarer på spørgsmålene, konstater aftenens vært.

Scenen er sat i 3Fs lokaler. Salen er ikke fyldt, men der er dukket nok politisk interesserede op til, at arrangørerne fra AOF godt kan være tilfredse.

Annonce

Stikpille til Brexit

Det kan de fremmødte også. De får et anderledes politisk møde tilsat en god portion politisk sit-down af Flemming Jensen, der ikke kan dy sig for en stikpille til den brexit-debat, der samtidigt kører på de helt høje nagler i det britiske parlament:

- De kunne lære af os. Her har vi jo indført det princip, at hvis vi stemmer nej, så stemmer vi igen. Stemmer vi igen nej, så stemmer vi igen, lige til vi stemmer rigtigt og stemmer ja.

Det er lige galt, om man tager humoren ud af alvoren, eller alvoren ud af humoren, konstaterede Flemming Jensen. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Tulle-banen

Sammen med humoren er der plads til den politiske debat, der i 3F's sal bliver til en samtale og ikke blot den mere klassiske meningsudveksling og "stem på mig"-rutine.

I aftenens løb tager Flemming Jensen fat i emner som sundhedsreform, burkaforbud og helt lokalt - Billundbanen. Her vil ordstyreren gerne vide, hvordan de to nuværende byrådsmedlemmer forholder sig til projektet, der i københavnerjargon er blevet til Tulle-banen, fordi Dansk Folkeparti med formand Kristian Thulesen Dahl har kæmpet for de nye skinner.

Christoffer Melson betegner banen som prisen for at slippe for et projekt, han er endnu mere imod - jernbaneforbindelsen på tværs af Vejle Fjord:

- Banen var et kompromis i vores infrastrukturforlig med Dansk Folkeparti - og nu er der jo ikke et parti på Christiansborg, der ikke er fedtet ind i den bane, konstaterer Christoffer Melson med henvisning til Togfonden-forliget fra 2014.

Annonce

Tilhørerne er med

Birgitte Vind på den anden side af sortklædte Flemming Jensen er mere positiv. Hun lader sig ikke skræmme af de trafikforskere, der har peget på, at alt for få vil tage toget til lufthavnen:

- Banen er en god idé - og det med trafiktallene betragter jeg lidt ligesom de nordjyske motorveje, lyder det fra den socialdemokratiske folketingskandidat.

Og sådan går aftenen ellers med fredelig meningsudveksling om sundhedsreform, pensionsalder, pesticidrester i grundvandet og klima - alt sammen emner bragt til torvs af de politisk engagerede tilhørere - nu med Flemming Jensen i en mere traditionel ordstyrer-rolle.

Annonce

Korrekt - men med bid

Aftenen bliver en oplevelse af politisk korrekthed - i den mest positive betydning, hvor ondskabsfuldheden er pillet ud, men hvor humoren alligevel får lov at nippe lidt, som når Flemming Jensen i sit oplæg til indvandrerdebat konstaterer, at:

- Vi har svært ved at forstå, at de har så mange børn, og de kan ikke forstå, at vores børn har så mange forældre...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce