x
Annonce
112

Apollo startede debat efter åbenlyse tyverier fra biler: Politiet forsvarer sig

På overvågningsbilleder fra Apollo Fitness kan man se, at denne mand går rundt og lurer i de parkerede biler og endelig udvælger sig tyvekoster fra én specifik bil. Foto: Apollo Fitness
To gange inden for to måneder har en mand været forbi parkeringspladsen ved Apollo Fitness på Horsensvej for at stjæle fra biler. Fitnesscentret gik på tv for at få politiet til at reagere.

Vejle: Jon Slot Hansen er medejer af Apollo Fitness på Horsensvej.

For ham betyder det meget, at centrets medlemmer kan træne i vished om, at deres personlige ejendele ikke risikerer at blive stjålet, mens de sveder.

Men to gange inden for godt en måned er det alligevel gået galt. Her har det, der tilsyneladende er den samme mand, været forbi parkeringspladsen uden for centeret og har stjålet fra biler her.

Begge gange har fitnesscenteret kunnet overlevere tydeligt billedmateriale med manden til Sydøstjyllands Politi. Anden gang var det endda muligt at fremskaffe materiale til politiet med nøjagtige oplysninger om registreringsnummeret på den bil, manden kørte i.

- Politiet kom begge gange og hentede materialet ret hurtigt, men så skete der ikke noget videre, fortælle Jon Slot Hansen.

Annonce

Både han selv og medlemmer af Apollo har kontaktet politiet siden det seneste tyveri 8. januar. Her har beskeden lydt, at politiet endnu ikke havde taget sagen op.

- Det bliver jeg frustreret over, for jeg ved, at sådan en mand kommer igen, siger Jon Slot Hansen og fortsætter, at han undrer sig over, at politiet ikke rykkede på sagen, når de stort set fik det hele serveret på et sølvfad.

Det fik ham for få dage siden til at gå til medierne for at fortælle om sin oplevelse.

I den forbindelse udtalte politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi til TV Syd: "Vi anerkender, at man føler sig forurettet, men jeg vil også være ærlig at sige, at vi prioriterer for eksempel personfarlig kriminalitet over tyveri fra en bil. Det er vi simpelthen nødt til."

Efterfølgende gik byrådsmedlem Per Olesen (V) fra Vejle Kommune ind i sagen og kritiserede politiet for ikke at "vælge de lavthængende frugter."

Jon Slog Hansen er enig med politikeren og siger:

- Og så er det torskedumt, at en mand i Horsens udtaler sig. Han aner ikke, hvad der foregår i Vejle. Politiet skulle hellere have sagt, at man har lavet en bommert.

Politiet svarer

Nu har Sydøstjyllands Politi så sat sig til tasterne og skrevet en pressemeddelelse om sagen:

"I Sydøstjyllands Politi behandler og efterforsker vi alle de sager, borgerne anmelder til os. Nogle gange bliver det en meget kort affære, fordi der ikke er noget at gå efter og derfor ikke noget at efterforske ud fra. Andre gange fører efterforskningen ikke til opklaring af sagen, og nogle få gange kan sagen ikke holde i retten. Men der er ikke sager, der prioriteres væk. Vi prioriterer mellem de sager, vi har. Ikke alle sager er lige alvorlige - selv om alle sager er alvorlige og indgribende for den, det går ud over. Personfarlige sager prioriteres typisk før sager om tyveri."

Politiet skriver videre i pressemeddelelsen, at man på det materiale, man har fået i sagen, ganske rigtigt kan se manden tydeligt: "Men man kan ikke se, hvem han er, hvad han hedder, hvor han bor med videre. Video eller et billede er ikke automatisk lig med en opklaret sag."

Endvidere påpeges det i pressemeddelelsen, at efterforskning har vist, at den pågældende mand formentlig er en udlænding uden fast bopæl i Danmark, og at den pågældende aktuelt ikke opholder sig i Danmark. "Sydøstjyllands Politi arbejder videre med at få opklaret sagen. Den udenlandske mand efterforsker vi således videre imod," lyder det endelig i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce