Annonce
Billund

Arbejdsgruppe går videre med vision om Grindsted - den grønne hovedstad: - Nu skal vi ud og fortælle

René Heiselberg Gier står i spidsen for arbejdsgruppen bag visionen "Grindsted - den grønne hovedstad", som forleden inviterede tirsdag til workshop på Erhvervsgymnasiet Grindsted. Foto: Jacob Schultz
Workshop forleden har givet blod på tanden i arbejdsgruppen bag visionen om Grindsted - den grønne hovedstad
Annonce

Grindsted: En miljøparade, hytter i trætoppe i Anlægget og en grøn festival. Det er bare nogle af de ideer, som arbejdsgruppen bag visionen om Grindsted - den grønne hovedstad nu har at gå videre med. Ideerne er udviklet af konsulentfirmaet Lead The Talent, som arbejdsgruppen har hyret til at udvikle visionen - sammen med borgere i Grindsted.

Forleden var borgere og konsulenter samlet på Grindsted Erhvervsgymnasium, og ideerne stod på nakken af hinanden.


Her i Grindsted kan vi give vores bidrag til projekter, der kan virke ud i verden. Vi skal i gang med at kigge på alle muligheder.

René Heiselberg Gier


René Heiselberg Gier, direktør på Grindsted El- og Varmeværk, GEV, og talsmand for arbejdsgruppen, glæder sig til at komme videre. GEV har hyret to konsulenter fra Lead the Talent til at arbejde videre med nogle af ideerne.

- De skal skitsere et videre forløb, og så vil vi ud og fortælle om, hvad vi har gang i, siger han og ser frem til, at flere borgere kan komme til at give deres besyv med.

Grindsted - den grønne hovedstad

En gruppe af Grindstedborgere har sat sig sammen og formuleret et visionært projekt, der på sigt  skal forvandle Grindsted til en grøn "hovedstad", en by, hvor der tænkes bæredygtige løsninger ind i alt fra handel til transport og miljø.

Gruppen består af René Heiselberg Gier, Jørgen Guldager, Jesper Dahlmann, Niels Prip, Kristian Duedahl Kristiansen, Lars Nørgaard, Svend E. Christensen, Michael Steen-Andersen, Marianne Witte, Tommy Mikkelsen og Uffe Dahl. De er alle Grindstedfolk.

Eksterne supportere er kunstner Niels Rahbek og tidligere museumschef John Rendboe.

Det er nemlig store udfordringer, både Grindsted og resten af verden står overfor:

- Globalt står vi overfor en temperaturstigning på to grader. Det gør noget ved vores klima, og alle lande i FN har forpligtet sig til at gøre noget. Her i Grindsted kan vi give vores bidrag til projekter, der kan virke ud i verden. Vi skal i gang med at kigge på alle muligheder, siger René Heiselberg Gier.

Annonce

Flere skal inddrages

Visionen om Grindsted som en grøn hovedstad har dog i  høj grad brug for, at flere finder ud af, hvad den går ud på. Det mener Jeyarajah Rasiah, der var det eneste byrådsmedlem, der deltog i workshoppen forleden.

Jeyarajah Rasiah havde gerne set flere borere til workshoppen om  "Grindsted - den grønne hovedstad" .  Der var tilmeldt 18. Foto: Jacob Schultz

- Det er ærgerligt, at der var så få borgere, så jeg håber, at der på sigt kommer meget mere borgerinddragelse,  siger han og opfordrer til, at Grindsted koordinerer kræfterne:

- Vi har både en borgergruppe, der kæmper for at få gjort noget ved forureningen, vi har en politisk følgegruppe om det samme, og vi har bymidteforum. Jeg synes, at vi alle skal arbejde sammen, siger han og understreger, at han finder visionen om Grindsted meget spændende:

- Det er en hammergod idé, og jeg vil gerne have Grindsted i en mere grøn retning. Det var meget inspirerende at høre de unge fra Lead the Talent tale om bæredygtighed, men alle de idéer kræver opbakning fra både borgere og byråd, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce