Annonce
Billund

Arbejdsmarkedschef optimistisk: Der er andre jobmuligheder for fyrede i minkbranchen

Arbejdsmarkedschef i Billund Kommune Klaus H. Nielsen ser muligheder for sig, hvad angår de snart relativt mange nyledige fra minkbranchen. Pressefoto
I starten af det nye år forventer Billund Kommunes arbejdsmarkedschef, at en del lokale borgere fra minkbranchen melder sig ledige. Han tror dog ikke, det fører til langvarig ledighed.
Annonce

Billund Kommune: Om minkerhvervet i større eller mindre omfang overlever på den lange bane i Danmark, vil vise sig, men sikkert er det, at mange beskæftigede i faget på den korte bane står til at blive arbejdsløse. De er dermed en særligt stor beskæftigelsesopgave for kommuner, som har relativt mange minkfarme.

Det gælder blandt andre for Billund Kommune, som med sine 24 minkejendomme ligger i den absolut høje ende i Region Syddanmark, fortæller kommunens relativt nye arbejdsmarkedschef Klaus H. Nielsen.

Han har derfor en forventning om at se mange fra minkerhvervet i kommunens jobcenter fra omkring årsskiftet og et par måneder frem, men ser dog ikke så bekymret på mulighederne for denne gruppe mennesker.

- Folk i minkbranchen har ry for at være hårdtarbejdende og ikke bange for at tage fat, og jeg vil tro, de er interessante for andre brancher. Så helt overordnet er jeg optimistisk på deres vegne, siger han og nævner, at andre dele af landbruget ligeledes kan komme i spil.


Folk i minkbranchen har ry for at være hårdtarbejdende og ikke bange for at tage fat, og jeg vil tro, de er interessante for andre brancher. Så helt overordnet er jeg optimistisk på deres vegne.

Klaus H. Nielsen, arbejdsmarkedschef i Billund Kommune


Annonce

Relativt sundt arbejdsmarked

Ifølge arbejdsmarkedschefen var der i Billund Kommune ved seneste opgørelse 70 personer tilknyttet minkbranchen, hvoraf omkring halvdelen er udenlandske statsborgere.

Den konkrete beskæftigelsesindsats vil blandt andet afhænge af, om den ledige er EU-borger eller ej, og samtidig er rammerne langt hen ad vejen bestemt af, hvilke yderligere initiativer der skulle komme på området fra Christiansborg.

- Vi kommer til at læne os op af, hvad der besluttes på statsligt plan og afventer blandt andet værktøjer i forbindelse med en ventet 'stimuli-pakke' inden jul, siger han.

Under alle omstændigheder er der ifølge Klaus H. Nielsen gode forudsætninger for at finde ny beskæftigelse til gavn for både den enkelte jobsøgende og kommunen som helhed, da arbejdsmarkedet stadig er relativt sundt og ikke kan sammenlignes med eksempelvis finanskrisen.

- Der er ligeså mange jobopslag som inden coronakrisen og generelt gode jobperspektiver i vores område. Nogle fag oplever ligefrem vækst i øjeblikket, og der er det vores opgave i jobcentret at hjælpe de ledige til at finde mulige stillinger, siger han og nævner, at kommunen traditionelt har succes med at få nyledige borgere hurtigt tilbage i job.

Et fuldstændigt overblik skal kommunen til at gøre sig i den kommende tid, da man på nuværende tidspunkt eksempelvis ikke ved, hvor mange af de snarligt ledighedsramte i minkbranchen, der bor i Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce