Annonce
Erhverv

Portører afslutter strejke i Københavns Lufthavn efter møde

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter fællesmøde torsdag besluttede 200 bagageportører at følge opfordring om at vende tilbage til arbejdet.

Annonce

Omkring 200 bagageportører hos virksomheden Menzies er tilbage i arbejde efter 27 timers arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn.

Arbejdsnedlæggelsen sluttede ifølge fagbladet 3F torsdag klokken 15.30.

De 200 ansatte nedlagde arbejdet onsdag, og torsdag morgen var de ikke vendt tilbage. Strejken skyldtes utilfredshed med arbejdsmiljøet.

Strejken har betydet, at nogle rejsende har måttet vente længere på deres bagage eller ikke har fået kufferten med på flyturen.

Omkring ti flyselskaber benytter Menzies - herunder Norwegian. Begrundelsen fra Menzies var onsdag, at portørerne var gået til fagligt møde.

Med beslutningen om at vende tilbage til arbejdet, følger arbejderne en opfordring, der blev givet på et fællesmøde tidligere torsdag.

Formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen er godt tilfreds med beslutningen.

- Jeg er glad for, at parterne har fundet hinanden, og at de er enige om at speede processen for et bedre arbejdsmiljø op. Der er kommet en god, gensidig forståelse, siger han.

Der er aftalt møde i næste uge, hvor en række påbud fra Arbejdstilsynet er på dagsordenen.

Det drejer sig blandt andet om manglende redskaber, som skal hjælpe bagageportører, når de skal pakke flyene med kufferter.

Onsdag aften fyrede Menzies tre ansatte. Afskedigelserne blev annulleret på torsdagens møde.

Menzies' direktør, Michael Gammelgaard, har tidligere sagt, at virksomheden er ved at rette op på påbuddene fra Arbejdstilsynet.

- Min og virksomhedens højeste prioritet er sikkerheden for vores gæster, kunder og medarbejdere.

- Vi skal overholde gældende lovgivning i forhold til Arbejdstilsyn og de påbud, som vi modtager. Vi følger alle regler og har en god dialog med Arbejdstilsynet, skriver han til Fagbladet 3F.

/ritzau/

Link til historie hos Fagbladet 3F
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce