Annonce
VB

Arbnor Mucolli: Jeg er med i opløbet

Arbnor Mucolli er sammen med VB i gang med de sidste forberedelser til foråret 2020. De foregår i Portugal. Foto: Anders Møllenberg
Arbnor Mucolli så Vejle Boldklub som den bedste mulighed på den videre fodboldrejse, men der var bud efter den 20-årige offensivspiller fra andre klubber, da han forlængede sin kontrakt.

Moncarapacho: Opløbet er i gang om pladserne på det VB-mandskab, træner Constantin Galca sender på banen til forårspremieren.

Mange føler sig givet sikre på en plads blandt de 11 til opgøret 1. marts på Vejle Stadion mod HB Køge, men blandt dem er Arbnor Mucolli ikke.

- Min fornemmelse er, at det går godt, og at jeg er med i kampen, siger den 20-årige offensiv-spiller og fortsætter:

- Jeg er vel blandt tre, som kæmper om to pladser.

Pladserne er de to på kanterne, og de tre konkurrenter er Lucas Jensen, Sergiy Gryn og så Arbnor Mucolli selv.

- Men samtidig står der andre og tripper for at komme til. Jeg tager ikke noget for givet, slår han fast.

Arbnor Mucolli sluttede efteråret 2019 stærkt med et par fine præstationer op mod vinterpausen. De kom som afslutningen på en halvsæson, som gav spilletid i 13 af de 18 1. divisionskampe.

- Jeg gik på ferie efter et par gode kampe, og jeg føler, jeg tog den gode form med mig, siger Arbnor Mucolli, som vandt bip-testen, da trænerteamet testede spillernes fysisk forfatning efter vinterferien.

En bip-test er en løbetest, som måler konditallet.

Annonce
Jeg har prøvet at forklare Agon, at FC Fredericia normalt går kold i løbet af foråret, men den er han ikke rigtig med på.

Arbnor Mucolli

Spiller og klub fandt hinanden

Længe lignede det et åbent spørgsmål, om Arbnor Mucolli ville være VB-spiller, når 2019 blev til 2020.

Han stod i efteråret med en kontrakt med udløb sommeren 2020, og en overgang virkede det til, at forhandlingerne var gået i hårdknude og et salg forstående.

Spiller og klub fandt dog hinanden, og omkring årsskiftet satte Arbnor Mucolli sin underskrift på en ny aftale, som strækker sig til sommeren 2023.

- Jeg stod med forskellige muligheder, men jeg så VB som det bedste sted for mig, siger han og fortsætter:

- Jeg får forhåbentlig mulighed for spilletid. Et halvt år i 1. division og så meget gerne i Superligaen efter sommerferien.

Og Superligaen vil være et godt afsæt til en karriere på endnu større adresser:

- Det er set tidligere, at unge spillere slår igennem og kommer videre fra Superligaen.

Uenig med bror om oprykningen

Superliga-oprykning er noget, som der tales om i familien Mucolli.

Arbnor Mucollis storebror Agon Mucolli spiller hos FC Fredericia, og netop VB og FC Fredericia ligger ét og to i 1. division med Viborg på tredjepladsen som den eneste reelle konkurrent til de to lokalrivaler.

- Jeg har prøvet at forklare Agon, at FC Fredericia normalt går kold i løbet af foråret, men den er han ikke rigtig med på, siger Arbnor Mucolli med et grin.

Agon Mucolli har en fortid i VB, og de to brødre nåede at spille sammen på VB’s bedste hold, inden Agon Mucollis forhold til daværende VB-træner Adolfo Sormani brød sammen, og det sammenbrud betød i sidste ende, at Agon Mucolli sagde farvel til VB.

Forløbet ærgrer Arbnor Mucolli:

- Vi håbede begge at komme til at spille mere sammen, men det kan jo være, det sker igen på et eller andet tidspunkt.

Kan vælge Danmark igen

Arbnor Mucolli er født og opvokset i Danmark, men han har albanske rødder, og derfor valgte han at stille op for Albanien, da muligheden bød sig.

Derfor er det ikke kun VB-kampe, som venter i foråret 2020. Der er også i en igangværende EM-kvalifikation for U21-landshold, men Albanien er skidt stillet i puljen.

- Det ser ud til, at der bliver England og Østrig, som kommer videre fra vores pulje, siger Arbnor Mucolli, der har mulighed for fortsat at vælge Danmark til i landsholdsregi i forhold til A-landshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce