Annonce
Kultur

Arkitekt bag monumentområdet i Jelling får hæder

Kristine Jensen udgav i 2016 en bog markeringerne af Jellingmonumenterne. Arkivfoto: Mette Mørk
Landskabsarkitekt Kristine Jensen, der har stået bag udformningen af monumentområdet i Jelling, har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.
Annonce

Jelling/Aarhus: Den aarhusianske landskabsarkitekt Kristine Jensen har monumentområdet i Jelling på cv'et. Et cv, hun i denne uge har udvidet med endnu en oplysning, idet hun har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Sammen med 12 andre fik hun tirsdag aften tildelt den livsvarige ydelse, som gives til betydningsfulde danskere kunstnere.

"Kristine Jensen har gang på gang demonstreret sit overbevisende landskabsarkitektfaglige talent. Inden for de senere år har hendes tegnestue, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, bidraget med flere markante projekter som eksempelvis Monumentområdet i Jelling, Solnedgangspladsen i Skagen, Prags Boulevard i København, Havnefronten i Aarhus og Järva Begravelsesplads nær Stockholm. De bygger alle på en genuin landskabslæsning og stor nerve i at løfte frem og accentuere det væsentlige og formidle det store i det små," står der i begrundelsen for ydelsen til Kristine Jensen.

Kristine Jensen har tegnestue i Aarhus, hvorfra hun blev uddannet på Arkitektskolen i 1983.

"Hun har stor kunstnerisk integritet og får os gennem sine projekter på en gang til at løfte blikket og forstå os selv som indlejret i det helt store landskab og til at sanse det helt nære. Kristine Jensen tildeles Statens Kunstfonds Livsvarige Hædersydelse for sit kunstnerisk, signifikante arbejde og for de mange andre måder - som professor, forfatter og aktiv i Akademiraadet - hun har bidraget og bidrager forsat til udviklingen af landskabsarkitekturfaget og til at løfte kvaliteten af vores fælles landskab," skriver Statens Kunstfond endvidere i begrundelsen.

Hædersydelserne

I alt 275 kunstnere modtager Statens Kunstfonds hædersydelse.

De fordeler sig mellem de enkelte kunstarter: Billedkunst, litteratur, scenekunst, film, musik, arkitektur samt kunsthåndværk og design.

Prisen tildeles en kunstner, der har en sådan kunstnerisk produktion bag sig, at de har placeret sig afgørende som kunstnere.

Der kan tildeles en ydelse, når den er blevet "ledig" på grund af dødsfald blandt modtagerne.

I 2019 modtager 13 nye kunstnere hædersydelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce