Annonce
Danmark

Arla fjerner skruelåget på den økologiske mælkekarton

Sådan kommer den økologisk mælkekarton til at se ud i fremtiden. Arla har valgt at fjerne skruelåget for at sænke virksomheden Co2-aftryk. Foto: Arla
Arla har besluttet sig for at fjerne plastikskruelåget på de 74 millioner økologisk mælk, som virksomheden årligt sælger til danskerne.

AARHUS: Det er slut med skruelåg på din økologiske mælkekarton.

Arla har besluttet at droppe plastikskruelåget på de 74 millioner liter Arla økologisk mælk, der årligt sælges til danskerne. Det betyder nemlig, at virksomheden kan vinke farvel til 30 procent af kartonens CO2-aftryk.

Initiativet sker som en del af Arlas ambition om at blive helt CO2-neutral i 2050.

- Vi og vores landmænd har en ambitiøs målsætning om at blive CO2-neutrale, og vi reducerer løbende vores udledning i alle led. En del af det arbejde er at reducere vores emballages CO2-udledning ved fx at mindske brugen af plastik. Det er derfor et aktivt valg, at vi nu fjerner skruelåget på økomælken, siger Helle Müller Petersen, landedirektør i Arla Danmark.

Ved at fjerne det lille låg sparer andelsmejeriet dermed 740 tons CO2 fra plastik baseret på udledningen i perioden oktober 2019 til september 2020.

Ved at fjerne skruelåget på den økologisk mælk, så vender Arla tilbage til den gamle foldelukning, som forbrugeren kender fra tidligere.

- Vi ved, at danskerne har en forkærlighed for skruelåget, men som Danmarks største fødevareproducent er det vores ansvar løbende at optimere vores produkter, så de går i spænd med både hverdagspraktik og den grønne dagsorden. Derfor fjerner vi nu skruelåget til fordel for en CO2-reduktion. Det valg håber vi, at danskerne vil bakke op om, mens vi sideløbende overvejer muligheden for at fjerne låget på flere af vores kartoner, siger Helle Müller Petersen.


Vi ved, at danskerne har en forkærlighed for skruelåget, men som Danmarks største fødevareproducent er det vores ansvar løbende at optimere vores produkter, så de går i spænd med både hverdagspraktik og den grønne dagsorden.

Helle Müller Petersen


I første omgang er det kun Arla ØKO, der vender tilbage til den gamle lukning, mens Arla24-mælken indtil videre beholder sit skruelåg.

Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt