Annonce
Vejle

Arnepension er som kejserens nye klæder

Niels Flemming Hansen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: I sidste uge kunne regeringen og støttepartierne løfte armene og fejre aftalen om den såkaldte ’Arnepension’.

Men Arnepensionen er bare endnu en overførselsindkomst, og den rammer helt skævt i forhold til, hvad Socialdemokratiet turnerede Danmark rundt med under den seneste valgkamp.

’De mest nedslidte fortjener også en værdig pension’. Sådan lød deres splinternye spinfortælling.

’Arnepensionen’ er et så stort bluffnummer, at det får mig til at tænke på H.C. Andersen-eventyret ’Kejserens nye klæder’, hvor kejseren tror, at han går rundt i klæder lavet af de smukkeste stoffer, mens han i virkeligheden bare går rundt i undertøj.

Her er det blot den danske befolkning, som i virkeligheden bliver klædt af.

Selvfølgelig skal vi hjælpe de mest nedslidte, men det skal gøres på en ordentlig og retfærdig måde, hvor der tages stilling til den enkelte borger.

Først og fremmest har de mest nedslidte allerede adgang til en værdig pension. Den hedder seniorpensionen, og den virker. Den virker så godt, at hele 94 procent af dem, der søger den, får den. Alene af den grund kan jeg ikke forstå, at vi skal have en Arnepension.


Selvfølgelig skal vi hjælpe de mest nedslidte, men det skal gøres på en ordentlig og retfærdig måde.

Niels Flemming Hansen


Dernæst er jeg helt og aldeles målløs over, at regeringen og støttepartierne kan være tilfredse med den netop indgåede aftale. Som sagt så var målet, at de mest nedslidte skulle have ret til tidlig pension. Men hvorfor skal retten til pension så bedømmes ud fra antal år på arbejdsmarkedet og ikke ud fra graden af nedslidenhed?

Et eksempel er mureren, som har arbejdet fuld tid i 39 år, han slider og slæber hver dag, men han må kigge langt efter regeringens Arnepension. På den anden side så kan kontorassistenten, som har arbejdet deltid, været på orlov og samlet kun arbejdet i, hvad der svarer til 21 fuldtids år godt få Arnepensionen, blot fordi kontorassistenten begyndte tidligere på arbejdsmarkedet end mureren.

Arnepensionen er altså blot en ny og afsindigt dyr overførselsindkomst, der vil trække raske danske borgere ud af arbejdsmarkedet. Lige i omegnen af 9.800 danskere for at være mere præcis.

Jeg begriber det ikke. Vi konservative vil i den helt anden retning. Vi vil give reelt nedslidte mulighed for at trække sig værdigt tilbage med seniorpensionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce