Annonce
Egtved

Arnløv vil finde 20 millioner til oplevelsescenter ved Egtvedpigens grav

Drømmen er et 650 kvadratmeter stort og moderne oplevelsescenter ved fundstedet kort udenfor Egtved. Men skal den drøm realiseres, er der brug for en økonomisk opbakning nu, mener udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen. Visualisering: Art+Com Berlin
Kommunen er nødt til at finde 20 millioner kroner til det længe ønskede oplevelsescenter ved Egtvedpigens grav, hvis projektet skal komme videre, mener kultur- og idrætsudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen.
Annonce

Egtved: - Vi kan ikke være det lille skur ved Egtvedpigens grav bekendt. Der er et vanvittigt godt potentiale for turisme. Det bør vi gøre meget mere for at udnytte, siger formand for Vejle Kommunes kultur- og idrætsudvalg Dan Arnløv Jørgensen (K).

I cirka fem år har der været store planer om at opføre et 650 kvadratmeter stort og moderne oplevelsescenter, der skal give den fulde historie om den berømte pige fra bronzealderen. Drømmen var engang, at centret kunne stå klar senest 2021, hvor man kan fejre 100-året for fundet af Egtvedpigen.

Men sådan bliver det ikke. Der er nemlig stadig ikke fundet penge til at gennemføre planerne.

- Hvis det skal blive til noget med det oplevelsescenter, skal vi til at komme i gang. Vi har nogle gange skrevet en tilkendegivelse ind i budgetforliget om, at vi vil investere i centret, men det har ikke været nok til, at fondene har ønsket at støtte projektet, forklarer udvalgsformanden.

Det lille træhus her er lige nu det, der møder besøgende ved Egtvedpigens grav. Det kan og bør gøres meget bedre, mener formanden for kultur- og idrætsudvalget. Arkivfoto: Mette Mørk

For selvom de forskellige fonde ifølge Dan Arnløv Jørgensen har været begejstrede for projektet, har de manglet at kunne se det kommunale engagement i forhold til økonomien.

- Derfor mener jeg, at vi ved det kommende budgetforlig skal afsætte 20 millioner kroner til projektet. Vi skal op i det prisleje, før det batter noget, siger han.

Annonce

Der skal ske noget nu

Det vil samtidig have en vigtig signalværdi til alle de, der brændende ønsker det oplevelsescenter, de har fået stillet i udsigt.

- Jeg mener, vi er nødt til at afsætte penge til det i det kommende budgetforlig. Ellers må byrådet beslutte, at det ikke længere ønsker det center. Vi kan ikke blive ved med at holde folk hen på den måde, mener Dan Arnløv Jørgensen.

Udvalgsformanden regner med, at styregruppen bag projektet mødes efter sommerferien for at drøfte det videre forløb. Her bør den nye museumschef, der tiltrådte i starten af året, Flemming Hedegaard Larsen også deltage.

- Det kan være, han har nogle nye idéer eller kontakter, som kan være interessante at få i spil, siger han.

Måske skal udvalgsformanden og borgmester Jens Ejner Christensen også i højere grad med ind over dialogen med fondene, mener han.

- Jeg synes stadig, det er et super spændende projekt, og jeg tror på, det vil være en rigtig god investering. Selvom der ikke er ret meget at se ved Egtvedpigens grav lige nu, kan vi jo se, at det stadig trækker mange til fra hele landet, for historien en bare rigtig god, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce