Annonce
Læserbrev

Arveafgift: Regeringen udskammer vores erhvervsliv

Hvis man går op i vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark, skal vi jo ikke brandbeskatte vores erhvervsliv.

Annonce

Læserbrev: Så skete det!

Det, som jeg vil godt tillade mig at sige, at mange her i Sydjylland har frygtet. Regeringens planer om at tredoble arveafgiften på familieejede virksomheder er nu blevet en realitet i forbindelse med finansloven. Noget, der endda vakte bekymring hos regeringens egne venner hos 3F og Dansk Metal tidligere på året.

Det gør mig oprigtigt talt ondt at se, hvordan den nye regering bliver ved at udskamme vores erhvervsliv.

Hvordan hetzen mod vores familieejede virksomheder fortsætter. Hvordan regeringen vil lægge forhindringer ud for almindelige hårdtarbejdende danskere.

Regeringen vil hente en milliard kroner fra de familieejede virksomheder ved at hæve generationsskiftebeskatningen. Det er en vanvittig prioritering.

Regeringen vil ikke engang fortælle de virksomheder, det går ud over, hvordan den konkrete model for værdiansættelsen skal ske. Det skal en ekspertgruppe vurdere. Med andre ord skal skatteyderne fortsat leve i utryghed.

Da vi sad i regering i seneste valgperiode, sænkede vi generationsskifteskatten. Vi ved nemlig hvor vigtige, de her virksomheder er for os alle sammen. Derfor skal de have de bedst mulige rammer.

Bare se, hvad familieejede virksomheder betyder her på egnen. Danfoss, Lego og Fertin for at nævne nogle stykker. De bringer i den grad værdi til det danske samfund i form af skatter - mange skatter. Både for den egn af Danmark, hvor de ligger, men i høj grad også for hele det danske samfund - gennem et kæmpe socialt ansvar med de mange arbejdspladser. De mange mennesker, der står op hver dag og knokler for os alle sammen. At regeringen har samvittighed til at blive ved med at udskamme de her virksomheder, kan jeg ganske enkelt ikke forstå. Særligt ikke, når S kalder sig et arbejderparti.

Og det er ikke kun Danfoss, Grundfos, Linak og Ecco med flere, der ligger i det område. Det er altså også den lille tømrermester, vvs-virksomhed, kiosk eller købmand, der står for skud.

Hvis en søn eller datter i en familieejet virksomhed står klar til at overtage virksomheden, skal virksomheden altså straffes. Blot fordi den er familieejet.

Det er simpelthen ikke rimeligt over for mennesker, der går på arbejde hver dag. Hvis man går op i vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark, skal vi jo ikke brandbeskatte vores erhvervsliv.

Vi i Det Konservative Folkeparti er modstandere af at lægge flere skatter på erhvervslivet. Det her vil ramme meget hårdt for nogle virksomheder, som får et kæmpe gok i nødden. Vi taber alle sammen på det. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Niels Flemming Hansen (K).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce