Annonce
Hedensted

At være døv er ingen hindring for lokal svømmetræner

Michael Olesen kan hverken høre eller tale, med det er ingen hindring for at være svømmetræner. Han har en tolk med i vandet (Sarah Kasper bagest i rødt) til at hjælpe med at oversætte, men ofte forstår børnene det uden forklaring. På bassinkanten er Olivia Pedersen klar til at hoppe i og tage en tur med svømmefødderne på.
Hedensted - Det kan være rigtig svært at finde tid i et travlt familie- og arbejdsliv til også at engagere sig i børnenes fritidsinteresser. Mange har nok let til at finde en undskyldning, men for Michael Olesen er det stik modsat.

Han kan hverken høre eller tale - men det har ikke forhindret ham i at blive træner i svømmeklubben Koral.

Hver fredag træner Michael Olesen en gruppe fire-seksårige purker i svømmehallen i Hedensted Centret, og han har det ligeså sjovt som de små.

- Jeg er ikke mere "hellig" end andre, og vi har også travlt i min familie, men det giver mig så meget energi og glæde at se børnene rykke sig fra gang til gang. Der sker bare så meget med børnene så hurtigt. Det er fedt at være med til, fortæller Michael Olesen ved hjælp af en tolk.
Børnene er nødt til at have øjenkontakt med Michael Olesen, når han forklarer om øvelserne, og det er en fordel, for så ved han, om de har forstået budskabet.

Tolk med i vandet

Den unge far fra Hedensted er født døv, og derfor har han heller aldrig lært at tale. Men det er vigtigt for ham ikke at lade sit handicap sætte begrænsninger for, hvad han kan.

- Jeg har tre børn, og jeg vil gerne vise dem, at jeg kan det samme som andre forældre, siger Michael Olesen, hvis hustru også er døv - mens alle tre børn kan høre.
Sara Kristensen er ved at redde en giraf fra druknedøden i svømmehallen. Hun har ingen problemer med at forstå de forskellige øvelser, selvom de bliver forklaret på tegnsprog.
Annonce

Børn forstår meget

Ved svømmetræningen har Michael Olesen en professionel tolk med i vandet, men der er mindre og mindre brug for hende efterhånden.

- Børn er rigtig gode til at forstå fagter, så jeg synes ikke, der er de store problemer med kommunikationen. I virkeligheden kan det nogle gange være en fordel, at de er nødt til at have øjenkontakt med mig, for så ved jeg, at de har forstået budskabet, siger Michael Olesen.

Det er et af de alleryngste hold, Michael Olesen er træner for, og en stor del af lektionen handler om at blive glad for at være i vandet. Valdemar Bertelsen på billedet kommer hurtigt efter det.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce