Annonce
Gear

Autostole: Sikkerheden er i top

Antallet af børn, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i bilulykker, er siden 1990 faldet med over 80 pct. Det skyldes bl.a., at forældre er blevet bedre til at spænde deres børn fast, og at stolene er blevet mere sikre. Foto: FDM/ ADAC
Børn sidder langt mere sikkert i nye autostole end for år tilbage.
Annonce

Siden det i 1995 blev lovpligtigt at fastspænde børn i "egnet udstyr", er antallet af børn, der enten bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i biler, faldet markant.

Hvor 97 børn i alderen 0-10 år i 1990 enten blev dræbt eller kom alvorligt til skade i en bilulykke, viser tal fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik, at 12 børn i alderen 0-10 år i 2018 kom alvorligt til skade i bilulykker, mens tre blev dræbt.

"Det er en meget glædelig udvikling, som især skyldes, at biler og autostole er blevet meget mere sikre. Lige så vigtigt er det, at forældre er blevet langt mere bevidste om, at deres børn skal sidde korrekt spændt fast i autostole. Der er ingen tvivl om, at det gør den største forskel på, hvor sikkert børn sidder i bilen," siger bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen i en pressemeddelelse.

At autostole bliver stadig mere sikre, fremgår også af årets anden autostoletest, som FDM har lavet i samarbejde med en række europæiske bilklubber.

Af testens 20 stole får de 11 bedømmelsen "anbefalelsesværdig". Fire autostole dumper dog på for store mængder af skadelige stoffer som flammehæmmere og det kræftfremkaldende stof naftalin.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce