Annonce
Vejle

VAF Medier Holding: Tab på værdipapirer førte til underskud

Chefredaktør Mogens Gregers Husted Madsen og bestyrelsesformand Gert Eg tog imod aktionærerne, da bladhuset tirsdag inviterede til generalforsamling i VAF Medier Holding A/S. Foto: Mette Mørk
Kurstabet er dog hentet ind igen. Samtidig står Vejle Amts Folkeblad klar til at tage over efter Radio24syv. Dagbladet er med i bud på at overtage sendetilladelse til landsdækkende radiokanal.

Vejle: 2018 var lidt af et rædselsår for aktie-ejere over hele verden og det gjaldt også for VAF Medier Holding A/S, der som en del Jysk Fynske Medier P/S står bag udgivelsen af de lokale dagblade Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad samt 11 andre dagblade, 57 ugeaviser og fire radiostationer.

På selskabets generalforsamling tirsdag i bladhuset på Bugattivej kunne formand Gert Eg fortælle, at VAF Medier Holding kom ud af 2018 med et underskud på 2,7 millioner kroner mod et overskud på 3,3 millioner kroner året før.

Underskuddet skyldes tab på værdipapirer, fortalte Gert Eg de omkring 60 fremmødte aktionærer, der helt havde overtaget bladhusets parkeringspladser.

Aktionærerne fik dog også fik nyheder af formanden.

- Den gode melding i dag er, at kurstabet er mere end vundet tilbage, således at vi også samlet set forventer et positivt resultat i 2019. På den baggrund er det også bestyrelsens forslag, at vi - som vi plejer - udbetaler et udbytte til aktionærerne på ni procent. Og i dagens rentemarked er ni procent faktisk ganske pænt, lød det fra formanden.

Samlet set er der tale om et totalt udbytte til aktionærerne på 144.000 kroner, da de ni procent beregnes ud fra den samlede aktiekapital i VAF Medier Holding på 1,6 millioner kroner.

Nyt blod til bestyrelsen

På generalforsamlingen var der opbakning til et forslag fra bestyrelsen om at udvide bestyrelsen i VAF Medier Holding A/S fra de nuværende tre medlemmer til fire medlemmer.

Det nye bestyrelsesmedlem bliver 31-årige Peter Bojsen Jakobsen, der er ansat som senior investment manager i Kirkbi.

Byder på Radio 24/7

Han kunne desuden fortælle, at JFM Medier i spidsen for et konsortium af otte lokale og regionale mediehuse mandag gav sit bud på sendetilladelsen til FM4-kanalen, der nok er bedre kendt som Radio24syv, drevet af Berlingske.

Sendetilladelsen er i udbud efter, at de otte år, den i første omgang gjaldt for, er udløbet.

Med sendetilladelsen følger en pose penge med omkring 93 millioner kroner om året og en betingelse om, at mindst 70 procent af redaktionen skal være over 110 kilometer fra København.

JFM får onsdag svar på, om der er andre, der har budt ind på sendetilladelsen.

Efter planen skal den nye radiokanal gå i luften den 1. oktober.

Efter generalforsamlingen gav borgmester Jens Ejner Christensen, Vejle Kommune, er kort status over udviklingen i Vejle, og pegede blandt andet på positive tendenser i boligbyggeriet og befolkningsudviklingen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Annonce