Annonce
Trekantområdet

Avis: Indvielsen var kedelig

Fredericia Dagblad dækkede indvielsen af Den Ny Lillebæltsbro 21. oktober 1970 tæt, men alt det sjove skete i dagene op til, konstaterede redaktionen.
Fredericia Dagblad gav ikke meget for den officielle del af ibrugtagelsen af Den Ny Lillebæltsbro for 50 år siden. Den tog kun 20 minutter.
Annonce

Mens der havde været stor festivitas og folkelige aktiviteter i dagene op til indvielsen, var den officielle del den 21. oktober 1970 en tam affære.

Det konstaterede i hvert fald Fredericia Dagblads udsendte reporter i avisen dagen efter:

- Kedelig og alt, alt for officiel. Kun et positivt kan siges om den kedelige ceremoni, at den var bemærkelsesværdig kort. Det hele var overstået på 20 minutter, og det var man ikke ked af.

- Hvis dette arrangement skal danne normen for fremtidige indvielser af offentlige anlæg, må man heller undvære dem.

Sådan.


Radioens program 1 vil gøre en stor og festlig indsats i forbindelse med indvielsen af den nye Lillebæltsbro. Fra morgenstunden vil radioen arrangere bal på Hotel Melfar i Middelfart, og i midnatstimen bliver der arrangeret et nyt bal - dennegang på Jyllands-siden, nemlig i Fredericia Teater.

Fredericia Dagblad 17. oktober 1970, fire dage inden indvielsen


Avisen medgav dog, at kong Frederik 9. og dronning Ingrids tilstedeværelse kastede glans over indvielsen, som også trafikminister, Ove Guldberg (V), deltog i. Tillige med blandt andet ministeriets departemenchef, vejdirektør og overvejingeniør samt borgmestre, amtsborgmestre, DSB's generaldirektør, Povl Hjelt, repræsentanter for brobyggerfirmaerne, diverse embedsmænd og øvrige honoratiores.

De byggede broen:

Den Ny Lillebæltsbro er projekteret af Chr. Ostenfeld & W. Jønson (senere Cowi).

Opført af Monberg og Thorsen A/S samt Brokonsortiet Lillebælt bestående af entreprenørfirmaerne A. Jespersen & Søn A/S, J. Saabye & O. Lerche A/S og Dansk Entreprenørselskab Christiani & Nielsen A/S.

Efter ceremonien på en tribune ved Staurby Skov på Fyns-siden, kørte kongeparret som de første over den nye bro, der havde kostet i nærheden af 300 millioner kroner i daværende værdi. Busser med de særligt indbudte fulgte efter. Målet var en privat sammenkomst på brokontoret på Lyngsodde på den jyske side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce