Annonce
Trekantområdet

Avislæsere oplevede butikkerne, solen og stemningen i et solbeskinnet Føns

Kirketjener Sanne Andersen var en af de lokale, der stod klar til at byde folk velkommen i Føns torsdag eftermiddag. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Torsdag eftermiddag bød beboerne i Føns nysgerrige avislæsere på vandretur i sommervarmen.
Annonce

Føns: Den trykkende varme holdt ikke folk fra at stævne ud på en frisk vandretur, da der torsdag aften var læsermøde, eller nærmere læservandring, i Føns.

Arrangementet var arrangeret i samarbejde med beboerforeningen og lokaludvalget i Føns, og der var 30 tilmeldte.

Anledningen var, at de lokale har lavet deres egen folder med forslag til vandreruter i Føns. Alt de fremmødte til læsermødet skulle gøre, var at kridte skoene og begive sig ud på ruterne, hvor lokale stod klar til at tage imod ved eksempelvis Fugletårnet, kirken og i butikker.


Min bror og jeg havde en avisrute i Føns og Føns Skov i 12 år, så jeg kender området ganske godt.

Erik Jensen, læser fra Aarup


Nogle af dem, der var ude og gå var ægteparret Karen Margrethe og Carsten Andersen fra Middelfart. Avisen mødte dem på stranden ved Føns, der var et oplagt sted at strække benene på denne sommerdag.

- Vi har hygget os. Føns er et dejligt sted, sagde Karen Margrethe Andersen.

Før stranden havde de to været forbi byens garnbutik og i kirken.

- Det var spændende at høre lidt om historien og se den fantastiske udsigt ved kirken, sagde Karen Margrethe Andersen.

Annonce

Kaffe og kage i kirken

Det var kirketjener Sanne Andersen, der bød de vandrende velkommen i kirken. Med kaffe og kage. Her var omkring 25 personer forbi, og de nød roen og udsigten, fortalte hun.

- Folk har været rigtig positive og har sagt, at det var et fint arrangement. De har syntes, at det er spændende med pilgrimsvandringerne, sagde kirketjeneren med reference til de vandreture, som den lokale præst Vita Andreasen arrangerer.

Ægteparret Erik og Bodil Jensen fra Aarup lagde også vejen forbi Føns torsdag. Håbet var et gensyn med den skole, som Erik Jensen gik på som barn. Og selv om den i dag ser en hel del anderledes ud end dengang, var gensynet med både den og gamle bekendte fra byen glædeligt.

- Min bror og jeg havde en avisrute i Føns og Føns Skov i 12 år, så jeg kender området ganske godt, fortalte Erik Jensen og røbede, at han og konen havde planer om at afvige en anelse fra de kortlagte ruter.

Erik Jensen er barnefødt i Føns, og han og konen Bodil var med, da avisen i samarbejde med beboerforeningen i byen inviterede til vandreture og "åben by".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

Annonce