Annonce
Vejle

Både V-borgmester og SF-gruppeformand hilser ny regering velkommen

SF's gruppeformand i Vejle Byråd, Lone Myrhøj, glæder sig over, at den nye regering vil udbrede den psykologhjælp for unge, som SF fik indført for nogle år siden i Vejle. - Her følger Myrhøj og partifællen Morten Kristensen stemmeoptællingen på valgdagen. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er godt, at vi har fået en ny regering, mener Jens Ejner Christensen. Lone Myrhøj ser frem til minimumsnormeringer

Vejle: De står på hver sin side af den rød-blå skillelinje. Men onsdag glædede både borgmester Jens Ejner Christensen (V) og SF-gruppeformand i Vejle Byråd Lone Myrhøj sig over, at Danmark har fået en ny regering:

- Det er under alle omstændigheder godt, at landet igen kan blive regeret. Vi har været i et dødvande længe nok. Nu kan vi komme videre med planlægningen i forhold til en ny regering, siger Jens Ejner Christensen.

Netop den kommunale planlægning er et af de punkter, der er nævnt i det 18 sider lange dokument, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten er blevet enige om.

Man skal dog helt om på side 17, før man eksempelvis kan læse, at kommunerne muligvis får mulighed for at indgå flerårige budgetaftaler. Som der står:

Det vil være en ny regerings udgangspunkt, at den offentlige sektor omfattes af færre mål, at gevinster ved effektiviseringer kan gavne lokalt, og at det overvejes, hvordan der kan indføres flerårige budgetter, der kan skabe større stabilitet i planlægningen.

Annonce

Vi har været i et dødvande længe nok. Nu kan vi komme videre med planlægningen i forhold til en ny regering.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Håber på flerårige puljer

I dag er kommunale budgetter et-årige. Hvert efterår skal politikerne mødes for at aftale næste års økonomi. Det betyder samtidig, at de lofter, som staten fastsætter over, hvor meget en kommune må bruge på service og anlæg, også følger kalenderåret. Og det kan være problematisk - eksempelvis, når det gælder anlæg:

- Det er i hvert fald positivt, hvis vi får mere fleksible ordninger, og hvis vi får garanti for, at de puljer, som regeringen fastsætter - for eksempel finansieringsbidraget - kommer flere år i træk. I Vejle har vi så god økonomi, at vi ikke regner puljerne ind i budgetterne. Men det vil være godt, hvis vi får gjort op med de et-årige puljer, siger Jens Ejner Christensen.

Mens han glæder sig over, at der måske kommer længere budgetperioder, er han ikke glad for de tvungne normeringer i daginstitutioner, der er et af kardinalpunkterne i regeringsaftalen:

- Jeg bryder mig ikke om, når staten går ind og detaljestyrer i kommunerne. Og det siger jeg uden at vide præcis, hvad de nye normeringer vil betyde for Vejle.

Vejle-forsøg kopieres

Netop det punkt er SFs gruppeformand til gengæld begejstret for:

- Det kan godt være, det er detalje-styring. Men på dette punkt giver det så meget mening. Jeg har bedt om præcise tal for, hvordan Vejle ligger i forhold til normeringer - og det skal være de faktiske tal. Samtidig står det fast, at vi taler om uddannet personale - altså pædagoger - til de ekstra stillinger, siger Lone Myrhøj.

Et punkt i aftalen er hun ekstra glad for:

- Jeg kan se, at man er klar til at kopiere den ordning med gratis psykologhjælp for unge, som SF fik indført for nogle år siden i Vejle. Det giver rigtig god mening at udbrede noget, som vi har haft så stor succes med, siger Lone Myrhøj.

I Vejle er ordningen med gratis psykologhjælp for unge under 25 udformet som det såkaldte Spor 18. Her er målgruppen primært unge over 18 år med mistrivsel og mentale helbredsproblemer, for eksempel angst, depression, ensomhed og adfærdsforstyrrelser, som man kan læse på Vejle Kommunes hjemmeside.

Her er de nye ministre

Der blev torsdag formiddag sat navne på det hold af socialdemokrater, som har fået en ministerpost i Mette Frederiksens regering.

 • Statsminister: Mette Frederiksen.
 • Finansminister: Nicolai Wammen.
 • Udenrigsminister: Jeppe Kofod.
 • Justitsminister: Nick Hækkerup.
 • Social- og indenrigsminister: Astrid Krag.
 • Skatteminister: Morten Bødskov.
 • Klima-, energi- og forsyningsminister: Dan Jørgensen.
 • Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde: Mogens Jensen.
 • Sundheds- og ældreminister: Magnus Heunicke.
 • Transportminister: Benny Engelbrecht.
 • Minister for udviklingssamarbejde: Rasmus Prehn.
 • Børne- og undervisningsminister: Pernille Rosenkrantz-Theil.
 • Forsvarsminister: Trine Bramsen.
 • Uddannelses- og forskningsminister: Ane Halsboe-Jørgensen.
 • Erhvervsminister: Simon Kollerup.
 • Udlændinge- og integrationsminister: Mattias Tesfaye.
 • Beskæftigelsesminister: Peter Hummelgaard.
 • Boligminister: Kaare Dybvad.
 • Miljøminister: Lea Wermelin.
 • Kulturminister og kirkeminister: Joy Mogensen.

Kilde: Statsministeriet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce