Annonce
Vejle

Bænke langs Bindeballestien og et løft til Børkop Vandmølle: 10 millioner corona-kroner er på vej ud i virkeligheden

Bindeballestien, der strækker sig i ådalen fra Vejle mod vest til Bindeballe, vil nyde godt af coronapuljen: Der bliver råd til bænke og andet udstyr for en halv million kroner. Arkivfoto: Mads Fjelds Christensen
Annonce

Vejle: Da Vejles politikere i sidste uge var samlet for at se på de kommende års økonomi, brugte de også tid på at drøfte en ekstra pulje på 10 millioner kroner i 2020.

Millionerne skal bruges på at afværge nogle af følgerne af corona-krisen. Pengene hentes i en af Vejle Byråds reservepuljer.

Millionerne skal ifølge forhandlerne fra de syv partier bruges til at holde aktiviteter i gang.

I foråret ophævede staten det såkaldte loft over, hvor mange penge kommunerne må bruge på blandet andet anlægskontoen.

Den mulighed udnytter politikerne nu til at sende penge til en række projekter i oplandet -   blandt andet Bindeballe Købmandsgård, renovering af Børkop Vandmølle, en halv million kroner til Gårslev Hallen og en million til en servicebygning ved Engelsholm Højskole.

Annonce

Bænke langs Bindeballestien

Bindeballestien, der strækker sig i ådalen fra Vejle mod vest til Bindeballe, får bænke og andet udstyr for en halv million kroner, og i selve Vejle er der fundet en halv million kroner til at renovere den såkaldte "barpark", der ligger ved Sønderåen lige før boligprojektet Fem Søstre. Her er der mulighed for at træne i de opstillede redskaber.

Det største beløb på seks millioner kroner skal sikre, at det ikke bliver nødvendigt at spare på den kommunale service på grund af corona.

Pengene fordeles mellem 2020 og 2021 til forbrug bredt fordelt på det kommunale område og til foreningsarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce