Annonce
Jelling

Bøgelund hjælper unge i job - og det har lige givet Mette en fast stilling

Mette Mauritsen kom først i praktik i kantinen på UCL i Jelling, og det gik så godt, at de valgte at ansætte hende i fleksjob. Foto: Yilmaz Polat
25-årige Mette Mauritsen er et eksempel på, hvordan en målrettet indsats for unge kan hjælpe med at få dem i arbejde og give dem glæde i hverdagen. Bøgelund Center for Udvikling fandt det helt rette sted til Mette Mauritsen, der nu er blevet fastansat i fleksjob.

Jelling: "Få et sikkert fodfæste til uddannelse og fast beskæftigelse."

Sådan beskriver "Bøgelund Center for Udvikling" selv sin særlige "jobgruppe", hvor de ansatte arbejder på at få unge mennesker sendt godt ind på arbejdsmarkedet i stedet for, at de bliver tabt af samfundet.

Og det er et projekt, der hjælper. Det er 25-årige Mette Mauritsen et af flere eksempler på. Hun kom til Bøgelund Center for Udvikling - der ligger i Jelling - i august 2016.

Her startede hun med undervisning og med at være i stedets værksteder for at spore sig ind på, hvad hun skulle arbejde med.

Da køkken-værkstedet viste sig som en succes, vidste Jesper Lydiksen, leder af jobgruppen på Bøgelund, godt, hvad der skulle ske. Han måtte have fat i Camilla Bach Mathiassen fra kantinen på UCL i Jelling.

- Vi har længe haft et stærkt samarbejde med Camilla i forhold til at prøve vores unge mennesker af i praktik. Hun har en rigtig god kemi med dem, og det gør en kæmpe forskel for de unge, vi arbejder med, siger Jesper Lydiksen.

Annonce

Bøgelund finder en plads til de unge

  • Bøgelund Center for Udvikling's jobgruppe er et mangfoldigt aktiveringsprojekt, der er tilrettelagt for sentudviklede unge samt unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.
  • Tilbuddet indeholder både regulær skolegang, praktisk træning og praktikophold i virksomheder eller institutioner.
  • Jobgruppen er en del af de tilbud, som Bøgelund Center for Udvikling tilbyder. Derudover har de to forskellige bo- og behandlingstilbud for henholdsvis unge og voksne, og de har en eksterngruppe og et efterværn, der følger og hjælper fraflytterne fra Bøgelund samt tidligere anbragte unge.
  • Bøgelund Center for Udvikling holder til i Jelling, hvor botilbuddet også ligger.
  • Avisen har mødt to af de unge mennesker, som er blevet hjulpet gennem Bøgelunds jobgruppe, Mette Mauritsen og Nicklas Liisberg Andreasen.

En win-win

Mette Mauritsen startede derfor i et praktikforløb i kantinen sidste år, og fra 1. april er hun blevet ansat i en fleksjob-stilling.

- Vi ansætter ikke alle praktikanter i faste stillinger, men vi har været så glade for at få Mette ind. Og samtidig har hun også udviklet sig, så det er en win-win, hvor vi alle har fået noget ud af det, siger Camilla Bach Mathiassen.

Udviklingen har betydet, at der bliver vist mere tillid Mette Mouritsens arbejde, og hun har fået nogle ansvarsområder, som hun skal stå for i køkkenet. Selv er hun også ovenud begejstret for at arbejde i kantinen.

- Det er sjovt at være her, fordi folk har en sjov humor. Og så lærer jeg hele tiden noget ved at være her, og jeg får lov til at prøve mange ting, siger hun.

Godt samarbejde

Inden hun kom til Jelling, boede hun i Kolding. Det var også på et godt sted, fortæller Mette Mauritsen, men da kommunen skar ned for hjælpen, kunne det lige pludselig ikke lade sig gøre længere. Derpå kom hun til Bøgelund Center for Udvikling, og her er et godt samarbejde med kommunen essentielt.

- Vi har et godt samarbejde med Vejle Kommune, for de kan godt se, at det er godt givet ud af bruge nogle ressourcer på at få folk i arbejde, siger Jesper Lydiksen.

Glæder sig til arbejde

Mette Mauritsen bor i egen lejlighed, men det er i forbindelse med Bøgelund Center for Udvikling, så hun kan få støtte derfra. Her er en kontaktpædagog med til at strukturere hverdagen og økonomien, så hun kan få mere ro på sin tilværelse. Og det hjælper.

- Jeg glæder mig hver morgen til at komme på arbejde, og jeg har fundet ud af, jeg gerne vil arbejde i et køkken. Og så er jeg i gang med at spare op. Det er både noget, jeg selv gerne vil, og noget, min kontaktperson har anbefalet, siger Mette Mauritsen.

Får bare en pause

En gang imellem er der dog også dårlige dage, men det er efterhånden sjældent, beretter Camilla Bach Mathiassen om. Hun ved, at Mette Mauritsen har brug for lidt plads, hvis hun en gang imellem har det svært.

- Mette er for det første blevet god til at fortælle, hvis hun har det skidt. Og så prøver vi at håndtere det, og hun får lige en pause frem for, at vi bare sender hende hjem. Som regel går der ikke mere end fem minutter, og så er hun klar igen, siger Camilla Bach Mathiassen.

Mette Mauritsen er ansat i en 20-timers stilling i kantinen, og så er hun en dag om ugen på skole i Give.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce