Annonce
Jelling

Bøgelund solgt: Unge på bosted rykker ind mod byen

Ejendommen Bøgelund, hvor Bøgelund Center For Udvikling har haft unge til at bo, er blevet solgt, og derfor vil man nu bygge en ny institution på Plantagevej 2A i Jelling. Arkivfoto
Bøgelund Center For Udvikling vil bygge en ny institution på Plantagevej 2A i Jelling til de unge, der tidligere har boet på ejendommen Bøgelund uden for byen. Den er nemlig solgt.

Jelling: De unge mennesker på bo- og udviklingsstedet Bøgelund Center For Udvikling skal have nye faciliteter.

Det er baggrunden for, at igangsætningen af en ny lokalplan for Plantagevej 2A i Jelling var på dagsordenen for teknisk udvalg i Vejle Kommune, da politikerne mødtes tirsdag eftermiddag.

Og årsagen til det skal findes i, at de unge hidtil har boet på ejendommen Bøgelund uden for Jelling, men den er blevet solgt. Derfor er det ifølge Søren Ærø, der er forstander på bostedet, passende, at man nu bygger noget nyt på Plantagevej 2A - en adresse, der allerede huser store dele af Bøgelund Center For Udvikling.

- Tiden er på en måde rendt fra Bøgelund, og faciliteterne på ejendommen er ikke længere tidssvarende. Bygger vi nyt, så får de unge et værelse på 25 kvadratmeter, og de har eget tekøkken, toilet og bad, siger han.

Annonce

Bøgelund Center For Udvikling

  • Bøgelund Center For Udvikling er et socialpædagogisk opholdssted for unge med fokus på udvikling af sociale færdigheder, følelsesmæssig balance og læring.
  • Stedet drives af forstanderparret Helle og Søren Ærø.
  • Opholdsstedet er delt op i en ungegruppe og en voksengruppe. Det er ikke alder, der afgør, hvilken gruppe man er en del af. Det er i højere grad, hvor meget støtte man har behov for.
  • Bøgelund Center For Udvikling har desuden også en jobrekrutteringsgruppe og folk, der hjælper tidligere anbragte børn til voksenlivet.

Kilde: Bøgelund Center For Udvikling, bcfu.dk

Oprindelig til boliger

Lokalplanen for Plantagevej 2A skal ændres til, at Bøgelund Center For Udvikling må bygge på grunden med offentlige formål. Søren Ærø fortæller, at man tidligere har lavet lokalplanen på Plantagevej 2A sådan, at adressen kunne udstykkes til private byggegrunde, som kunne sælges hver for sig, hvis det skulle vise sig at blive en fiasko med et bo- og udviklingscenter.

- Så kunne vi komme derfra uden økonomiske tab. Men nu er det gået hen og er blevet en stor succes, så vi skal have lokalplanen tilbage til, at der må bygges med offentlige formål, siger Søren Ærø.

Håber på hurtig afklaring

De unge på bostedet bor lige nu i pavilloner, der er godkendt efter alle de rammer, der er foreskrevet. Hvis en ny lokalplan bliver igangsat og siden godkendt, vil det give Søren Ærø muligheden for at bygge en godt 550 kvadratmeter stor institution. Han håber på, at de kan få lov til at begynde projektet i løbet af i år.

- Vi havde det første møde om lokalplanen i december 2017, og så er der sket nogle uheldige fejl siden. Men vi har fået en meget fin behandling, og vi har fået at vide, at kommunen vil prøve at behandle sagen så hurtigt som muligt, siger forstanderen.

De nye faciliteter skal placeres på den del af grunden, der ligger op mod spejderhytten og ned mod regnvandsbassinerne, og sammen med byggeriet vil Søren Ærø gerne lave noget, der kan komme hele området til gavn.

- Vi har en vision om at få skabt et rekreativt område på grunden, som ikke bare bliver til fordel for Bøgelunds brugere, men som kommer alle lokale til gode, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce