Annonce
Vejle

Bølgen-formand ærgerlig over tv-program: 'Det har skabt megen frygt blandt beboerne'

Byggeriet af Bølgen lå stille i seks år, efter at de to første skvulp blev opført i 2009. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I Operation X kommer det til at fremstå som om, at der er problemer med stabiliteten i det ikoniske byggeri i Vejle, og det er der intet belæg for. Det påpeger formanden for Grundejerforeningen Bølgen.

Vejle: Carsten Jespersen bor i Bølgen og er formand for det ikoniske byggeris grundejerforening.

Han har ligesom mange andre set TV2-programmet Operation X, der senest har kigget den viborgensiske Bach Gruppen efter i sømmene - og ifølge grundejerforeningens formand er beboerne ærgerlige af alt det postyr, som udsendelsen indtil videre har afstedkommet.

- Det har skabt megen frygt og mange spørgsmål blandt beboerne. Folk bliver naturligvis bange for, at der er noget galt med byggeriet, siger Carsten Jespersen.

Annonce

- Vi synes, at Operation X brugte forholdsvis meget tid på Bølgen i programmet, som egentlig skulle handle om Bach Gruppens forretningsmetoder og om betonskandalen i deres byggeri på Amager. I stedet kommer det til at fremstå som om, at der er problemer med stabiliteten i Bølgen, og det er der intet belæg for. I hvert fald ikke i forhold til de informationer, vi har modtaget, tilføjer han.

Sidste år kom virksomheden for første gang i mediernes søgelys i forbindelse med opførelsen af et 23 etager højt hus ved København. Kritikken går på, at den har brugt for dårlig beton som fundament til det massive byggeri.

Ændrede byggemetode

I programmet, der blev sendt torsdag aften, kom det frem, at Bach Gruppen heller ikke holdt sig til den byggetilladelse, som Vejle Kommune udstedte, da den i 2015 genoptog arbejdet med at færdiggøre de sidste tre huse i Bølgen. Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger fik bygherren lov til at sikre både trappe- og elevatortårn med otte søjler med stålwirer.

Efter de to første skvulp var opført i 2009, lå byggeriet stille i seks år, hvorefter byggeriet af de sidste tre bølger startede.


Gruppen har erkendt denne formaliafejl og er i gang med at udarbejde den nødvendige dokumentation, der forhåbentlig snart lægger låg på denne sag. Er det mod forventning ikke tilfældet, så bliver vi de første til at tage sagen op, og det bliver yderst krasbørstigt.

Carsten Jespersen, formand for Grundejerforeningen Bølgen


- Her har man valgt en anden byggemetode, hvor man støber tårnene med stålet på stedet. Det er en kendt byggemetode, men bygherren skulle have oplyst om, at de ændrede byggemetode, og det gjorde de ikke. Derfor har vi nu givet dem et påbud om at dokumentere, at de beregninger, der ligger til grund for metoden, er lavet af en certificeret rådgiver, udtalte Lars Buksti onsdag til avisen.

Han er chef for afdelingen for plan, byg og miljø i Vejle Kommune. Bach Gruppen har fået frist til fredag til at komme med et svar. Herefter er det så kommunens opgave at vurdere, om den rådgiver, man har brugt, er certificeret.

- Er det tilfældet, kan vi godkende ændringen af konstruktionsmetoden, sagde Lars Buksti.

Annonce

Formand: "Slet ingen sag"

Formand for Grundejerforeningen Bølgen Carsten Jespersen havde derfor håbet, at Operation X ville holde Bølgen ude af programmet, indtil rapporten var blevet afleveret og vurderet af kommunen.

- Det skaber unødig frygt og får lidt karakter af en ”folkedomstol” i offentligheden. Som jeg nævnte til Morten Spigelhauer (journalist, red.), så ville jeg meget gerne stille op, hvis han til gengæld kunne love, at han lavede en opfølgning, hvis det hele var en storm i et glas vand. Det ønskede han ikke.

- Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at vi på ingen måde bakker op om Bach Gruppens forretningsmetoder, og vi fatter ikke, hvorfor den ikke informerede Vejle Kommune, da den besluttede at lave en så gennemgribende konstruktionsændring. Gruppen har erkendt denne formaliafejl og er i gang med at udarbejde den nødvendige dokumentation, der forhåbentlig snart lægger låg på denne sag. Er det mod forventning ikke tilfældet, så bliver vi de første til at tage sagen op, og det bliver yderst krasbørstigt, siger Carsten Jespersen.

Bach Gruppen bekræfter i et skriftligt svar til Vejle Amts Folkeblad, at "der er valgt en anden konstruktionsløsning på de sidste tre bølger i forhold til de to første". Men afviser klart, at det skaber problemer for bygningens stabilitet.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Jubel på hjemmebane - endelig en sejr til VB

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Alarm 112 For abonnenter

Nu begynder legeplads-retssagen snart: Kommunen kan højst ende med en bøde

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Annonce