Annonce
Vejle

Bølger gik højt på beboermøde: Nu flager havnens to tårne rødt og hvidt for Danmarks drenge - og for det gode sammenhold

Beboerne i Kanaltårnene på Vejle Lystbådehavn er tydeligvis klar til EM-kvartfinalen i morgen. Idémand Jon Slot Hansen har købt 75 dannebrog til mere end 50 beboere i de to fodboldbegejstrede tårne. Foto: Mette Mørk
Jon Slot Hansen har indkøbt 75 dannebrog, som lørdag vil hænge i mere end 50 beboeres altaner i Kanaltårnene. Idéen opstod på et ejerforeningsmøde.

Vejle: En lidt træls oplevelse på et beboermøde er nu vekslet til 75 dannebrog, der lørdag vil pryde  mange af altanerne på boligkomplekset Kanaltårnene ved Vejle Lystbådehavn.

Flere af flagene er blevet hængt op i løbet af ugen, ligesom flere og flere vejlensere også har følt trang til at markere deres begejstring over landsholdets præstationer ved fodbold-EM med flag ud af vinduer, i bilruder og andre steder rundt i midtbyen.

I Kanaltårnene er brugtvognsforhandler og medejer af Apollo Fitness Jon Slot Hansen idémanden til den lodrette flagparade.

Annonce

- Vi havde lige haft et møde i vores ejerforening, hvor bølgerne for en gang skyld var gået lidt højt. Vi har en rigtig velfungerende forening, og jeg tænkte efterfølgende, at vi trængte til at gøre et eller andet for at stå sammen, for vi har et godt sammenhold hernede, fortæller Jon Slot Hansen.

Han ejer selv tre af de 88 lejligheder i de to tårne og gik derfor ind og bestilte nogle dannebrog, så han kunne markere sin støtte til landsholdets efter holdets præstationer i Parken og senest i Amsterdam.

Samtidig spurgte han i en Facebook-gruppe for beboerne, om andre ville være med, for så ville han bestille flag til alle interesserede.

Jon Slot Hansen bor i en af lejlighederne i Kanaltårnene, hvor han ejer to andre lejligheder. Arkivfoto: Mette Mørk

- Det endte med, at jeg måtte bestille flag ad tre omgange, og i alt kommer der til at hænge 75 dannebrog på terrasserne lørdag, hvor Danmark spiller kvartfinale, fortæller initiativtageren og tilføjer:

- Havnen får tit skældud for at rumme grimme betonklodser. Men inde i de store klodser bor der mennesker med følelser, et godt naboskab og et stort sammenhold, og det vil vi gerne markere på denne måde.

Genbrug til Tour de France

Mere end 50 beboere i Kanaltårnene har købt et eller flere flag, og Jon Slot Hansen håber, at Danmark går hele vejen ved EM.

Så kan flagene få lov at hænge en uge mere, og næste år har de en ny grund til at flage på havnen i Vejle.

Flere beboere i ejendommene på lystbådehavnen, som her på Stævnen, markerer synligt deres opbakning til det danske fodboldlandshold. Foto: Mette Mørk

Fjordbyen er som bekendt startby for tredje etape af verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France, og så skal de mange dannebrog op på altanerne igen.


Folk har virkelig taget godt imod idéen om flagene, og i vores ejerforening har det virkelig haft en dominoeffekt.

Jon Slot Hansen, beboer i Kanaltårnene


- Vi vil bruge flagene igen, når rytterne sendes afsted her fra havnen til næste år, og måske vil vi også markere det med lange gule bannere ned ad tårnene, siger vejlenseren.

Annonce

Må opgive at tage til Wembley

Han har undersøgt mulighederne for at komme til Wembley i London, hvis Danmark vinder lørdag og skal spille semifinale onsdag.

Men den plan har han opgivet, for danskere, der har været i England - hvor den smitsomme coronavariant Delta florerer - skal gå i 10 dages karantæne ved hjemkomsten.

Udsigten fra Jon Slot Hansens lejlighed fejler ikke noget, og nu pynter han sine altaner med Dannebrog for både at vise opbakning til landsholdet og for at markere sammenholdet i de to boligtårne. Foto: Mette Mørk

- Jeg tror på, at Danmark vinder 3-1 lørdag, men vi tager ikke til Wembley. Til gengæld har jeg oddset på Danmark som europamester. Jeg oddser ellers aldrig, men inden turneringen gik i gang, spillede jeg 500 kroner på Danmark som mester, fortæller beboeren.

Han kan hæve 14.500 kroner, hvis landsholdets anfører, Simon Kjær, løfter EM-pokalen næste søndag, mens odds på Danmark som vinder nu er faldet fra 29 til ni gange pengene igen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Brud på hovedledning ramte 12.000 husstande i Vejle: Nu skulle alle have vand igen, siger Trefor

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Erhverv

Her er regningen: Vejles største boligforening måtte betale over en halv million kroner til lokal elektriker

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Annonce