Annonce
Børkop

Børkop bliver stille og roligt vandreruternes by

Den grønne pil, der viser vejen rundt på Møllestien, blev skruet i af de frivillige hjælpere, og på den måde er Børkop ved at væpre to vandreruter rigere. Privatfoto: Grøn Motion
På halvandet år er der skabt fire nye vandreruter med udgangspunkt ved Børkop Vandmølle. Det er er foreningen Grøn Motion, der er primus motor på arbejdet. Mandag var frivillige igang med at sætte pæle op langs de to nyeste ruter, Møllestien og Pipstien.
Annonce

Børkop: Naturbyen. Det er byvisionen for Børkopområdet, og stille og roligt får Børkop da også flere og flere vandreruter, der forbinder naturen og byen.

Mandag aften var en flok frivillige igang med at afmærke endnu to ruter.

Møllestien, der er en 3,5 kilometer lang rute rundt ved de to vandmøller, nemlig Børkop og Brøndsted.

- Det er ganske enkelt en skøn motionsrute på tre kilometer, som vil tage cirka 45 min at gå. Man kan med fordel nyde sin kaffe eller madpakke før eller efter turen ved Møllesøen, hvor der er borde og bænke, forklarer Charlotte Sommer fra Grøn Motion.

Fire ruter - fire farver

Den 27. juni indvies de to nye vandreruter. Dermed vil der være fire vandreruter, der alle tager udgangspunkt i start ved Børkop Vandmølles p-plads.

Lige nu er der Kærlighedstien, der er 8,5 kilometer lang, og den er afmærket med lilla pile. Desuden er der Lykkestien, som er på 5,5 kilometer. Den er afmærket med orange pile.

Møllestien bliver på 3,5 kilometer, og vil være afmærket med grønne pile. Og Pipstien bliver på 1,5 kilometer, og den vil være afmærket med blå pile.

Annonce

Pipstien

Desuden er der afmærket en rute på 1,5 kilometer lang, eller skulle man sige kort, rute, der får navnet Pipstien.

- Begge ruter er via i forvejen velanlagte stier og veje rundt i Børkop, og det bringer en rundt i bynært natur. Der er både skov, å, sø, bebyggelse, by og land, siger Charlotte Sommer, der er primus motor på at skabe nye og flere stier i Børkopområdet.

- Jeg er glad for, at byen får flere ruter. Det er vigtigt, at der er ruter og længder til alle, og det er det arbejde, vi er igang med at forme, siger hun.

På halvandet år vil der, når de to nye stier snart indvies, være skabt fire vandreruter. Alle med Børkop Vandmølle som udgangspunkt. Og alle med nogle glade navne. Kærlighedstien var den første. Den er på lidt over otte kilometer. Siden kom den 5,5 kilometer lange Lykkestien.

Og nu altså Møllestien og Pipstien.

Annonce

Frivillig hjælp

Vejle Kommune bakker vandreruterne op, men det er frivillige, som hjælper til med at sætte pæle i med de farvede pile, der viser vejen frem langs ruten.

- Det gjorde vi mandag aften, og vi havde en rigtig rigtig hyggelig og sjov aften. Der blev knoklet løs, og efter turen hyggede vi med æblekage, romkugler og kaffe ved Møllesøen. Jeg vil rigtig gerne sige tusind tak for hjælpen og for den hyggelige samvær og grin, siger Charlotte Sommer, og fortsætter med et smil:

- Nu kan Børkop bare gå løs, siger hun Indvielse af de to nye ruter vil finde sted 27. juni. Det kræver tilmelding på grund af situationen med corona. Tilmelding sker på Grøn Motions Facebookside.

Efter at de mange pæle med pile var sat op, var det tid til lidt hygge med kaffe og æblekage. Privatfoto: Grøn Motion
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce