Annonce
Børkop

Børkop har et flere meter højt ønske: Trold vil sætte byen på danmarkskortet

En trold lavet af genbrugstræ kan finde vejen frem til Børkop. Der skal dog først skaffes penge til projektet. Foto: Thomas Dambo
To kvinder har sat sig for at få en af kunstneren Thomas Dambos trolde til Børkop. Kunstneren har sagt ja, og det er bestemt ikke alle steder, han siger ja til. Men endnu mangler den økonomiske del at falde på plads.

Børkop: Tænk sig hvis du går en tur med børnene gennem den grønne kile ved Børkop. Her i vandmølle-land synger fuglene, vinden suser i træerne og hov, hvad er det? Hvad gemmer sig derovre?

Det er en trold. Og ikke en bette en af slagsen. En fire meter høj, sådan cirka, trold gemmer sig lidt. Og beskuer beskuerne.

Det lyder måske som en halvvild idé, men det kan blive virkelighed, hvis det står til den trolde-gruppe, der har sat sig for at få kunstneren Thomas Dambo til Børkop, så han kan bygge en af sine træ-trolde.

Annonce


Og der vil givet være en stor sidegevinst ved det, for det kan trække folk til fra nær og fjern.

Yt Madsen, initiativtager


- Formålet med trolden er, at det vil være en ekstra oplevelse for både de lokale og turister, når de kommer til det smukke område ved vandmøllerne. Og der vil givet være en stor sidegevinst ved det, for det kan trække folk til fra nær og fjern. Det ser vi fra de andre steder, hvor Thomas Dambo har bygget en trold, siger Yt Madsen, der er en af initiativtagerne til at få trolden til Børkop.

Trolde andre steder

Der er nemlig trolde andre steder, både i Danmark og i verden, men langt fra alle steder er egnet til at have en trold. Men Børkop er. Kunstneren har besøgt stedet og sagt ja.

Ingen af hans trolde er ens. Hvert sted får en unik trold, der skal passe til stedet, naturen og historien.

- Her er historien jo lig med vandmøllernes historie. Om ufred mellem møllerne, men også om fremskridt. Og så har vi jo et stykke natur af en sjældent smuk størrelse. Men hvad Thomas Dambo griber fat i, aner vi ikke. Han har frie hænder til at selv at fortolke på, hvordan trolden skal se ud og historie den skal fortælle, siger hun.

Annonce

Opbakning fra lokalrådet

Hos Børkop Lokalråd bakker man fuldt op omkring projektet. Det sker ved hjælp af ansøgninger, økonomistyring med videre.

- Vi, i lokalrådet, ser gerne den grønne kile bliver benyttet på forskellig vis, og vi vil gerne koble tingene sammen mest mulig. Her kan trolden være et aktiv, hvor børn og voksne lige skal hen og se om de kan finde trolden. Og så hører det med, at de trolde nu bare engang er ret fantastiske. Da jeg hørte, at Yt også var grebet af troldene, satte hun og jeg os straks sammen, siger Anne-Mette Sandal Pedersen, der er medlem af Børkop Lokalråd.

Endnu er der dog knaster, og her tænkes ikke i genbrugstræet, men mere i en overført betydning. Sådan en trold koster minimum 250.000 kroner at få lavet. Så der skal søges penge hos fonde med videre, og der skal samles ind i lokalsamfundet.

- Vi har brug for en tilkendegivelse fra lokalsamfundet. Vi tror på, at der er en positiv holdning til projektet. Der er også behov for mere håndgribelig bistand i form af levering af træet med videre. Vi overvejer også at udstede trolde-aktier, salg af trolde t-shirts og den slags, lyder det fra de to kvinder.

Alt det, og meget mere, kan man høre mere om ved borgermødet, der finder sted torsdag. Det møde vil også blive livestreamet via hjemmesiden børkop.dk

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Børkop For abonnenter

Vejarbejde og ombygning gør morgentrafikken ved den store skole mere intens end normal - men der er håb forude

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Danmark For abonnenter

Frygten for forurenings-sygdomme i Grindsted er blusset op igen: Her er, hvad vi ved

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce