Annonce
Leder

Børkop og Brejning lades i stikken af DSB

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.

Børkop er et af de områder, der kan fremvise den mest markante vækst i antal boliger herhjemme. Det er i den grad et tilflytter-område. For hvert kvartal er antallet af nye vokset stejlt.

Derfor virker det helt absurd, at DSB nu vil reducere voldsomt i antallet af tog, der holder i Brejning og Børkop på strækningen fra Vejle til Fredericia.

Der er rigtig mange fra gamle Børkop Kommune, der pendler enten til Vejle eller Fredericia, og dem tvinger man nu til at bruge andre transportformer, og mest sandsynligt vil de sætte sig ind i bilen.

Annonce

Hensigten er, at man gerne vil kunne reducere transporttiden i tog mellem Vejle og Kolding med ti minutter, og dermed gøre toget til et reelt alternativ, hvis du skal fra Vejle til Kolding, eller omvendt.

Den tanke er da heller ikke helt skæv. Toget er et rigtig godt alternativ, blandt andet fordi du kan læse eller arbejde under transporten. Men det må kunne løses på andre måder end ved at forringe servicen for et voksende boligområde.


Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan.


Det må for eksempel være muligt at indsætte ekstra tog, hvis behovet for en hurtigere forbindelse til Kolding er til stede.

Teknisk udvalg i Vejle skal diskutere DSBs udmelding på tirsdag. Og de sidder med en svær nød at knække. For det er da besnærende at kunne lokke folk til Vejle og love hurtigere forbindelser til de tre store nabobyer. Det vil være i trit med den fleksible tidsånd. Folk vælger bopæl før arbejde, og derfor er der brug for en god kollektiv trafik.

Men det gælder altså også for dem, der bor i de nye vækstområder, som f..eks. Børkop. De lades til en vis grad i stikken af DSB i den nye plan. Så i stedet for at afvikle skulle man udvikle.

Arriva har allerede forringet tog-driften på strækningen fra Vejle mod Herning. Nu sker noget tilsvarende for Brejning og Børkop.

Nogen må trække i nødbremsen inden DSB får held til at gennemføre denne omlægning. Udover politikerne i byrådet, kunne det også være en sag for egnens folketingspolitikere at tage sig af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce