Annonce
Børkop

Børkop Rideklub har været i sadlen i 40 år

Det er 40 år siden, at Børkop Rideklub satte i trav, og i den kommende weekend byder klubben indenfor til både dressur og springstævne.

Børkop: I 1978 startede en lille flok heste-interesserede folk med at ride i en grusgrav mellem Børkop Vandmølle og Brøndsted Mølle.

Sidenhen blev et areal ved Brøndsted Mølle brugt til at anlægge en ridebane og en gammel togvogn blev brugt som samlingssted efter endt ridning. En tom stald ved Brøndsted Mølle blev lejet og to bokse blev starten på "heste-livet" i Mølleengen. Flere heste kom til, og begge stalde ved den gamle mølle blev fyldte. I første omgang foregik ridningen mest forår/sommer/efterår og om vinteren måtte man så køre heste til Herslev Rideklub, hvor der fandtes en ridehal og rytterne her kunne modtage undervisning i al slags vejr.

Annonce

Flere udvidelser

I 1982 blev en ridehal på 20 x 40 meter opført med en togvogn som rytter stue. Denne hal blev benyttet flittigt af klubbens ryttere, som efterhånden var blevet garvede ryttere specielt i ridebanespringning.

I 1985 opførtes en stald mere ved siden af hallen, blandt andet da behovet for flere elevheste opstod.

Sammenholdet i klubben var godt. Alle uanset alder og evner, var en del af fællesskabet og hver sommer, drog både store og små på cykler og heste på en "Hærvejstur", hvor man kom rundt til rideklubber og gårde, og sov på halmlofter og i rytterstuer.

I 2006 blev hallen udvidet til en 20 x 60 meter lang hal med tilhørende rytterstue og endnu en stald blev opført.

Dygtige ryttere

Klubben har igennem tiden haft mange dygtige ryttere både i ridebanespringning, military, distanceridning, pony-games-konkurrencer og dressur.

Klubben har også selv afviklet mange stævner både i springning og dressur.

I dag nu 40 år senere eksistere klubben fortsat. Rideskolen har stor aktivitet af undervisning inden for dressur og spring. Klubbens ånd er fortsat at der skal være plads til alle. Der er alt fra begyndere til rutineret ryttere i alle aldre.

I forbindelse med rideklubbens 40 års jubilæum afholder vi et stævne den 15. - 16. September. Om lørdagen vil der være spring og om søndagen afholdes der østjysk dressurfestival.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Bilka gjorde det igen: Vejle kan ingen tæske

112

Tre rumænske tyve anholdt i Blåhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce