Annonce
Børkop

Børkop set med nysgerrige øjne

Sådan ser motivet ud. Foto: Michael Bæk Simonsen

Lars Rod malede motivet til årets Børkopvin. Og det kom der er et naivistisk maleri ud af.

Børkop: Farverne stråler, og på lærredet ses Børkop Vandmølle. Og Bamse og Kylling. Og djævelen, eller hvem det nu præcist er. Man kan se kulturhuset Markant, og to tog kører på skinnerne. Mod hinanden. Fortidens tog i den ene retning. Nutidens i den anden retning.

Det lå fast, at hovedmotivet til årets Børkopvin skulle være vandmøllen. Og det satte tankerne i gang hos Lars Rod, der er kunstneren bag. Han har brugt møllen som midtpunkt, men ladet Børkops historie kredse omkring møllen.

- I maleriet har jeg forsøgt at medtage historiske snit og grundtræk for Børkops tilblivelse og vækst i den udstrækning, der kunne være plads til. Det er sket under hensyntagen til maleriets anvendelse som etikette, siger han.

Annonce

Skabe nysgerrighed

Lars Rod er 71 år. Han bor i Vejle, men han er en af kunstforeningen Kunstskabets mange medlemmer. Den forening holder til i Børkops kulturhus Markant, og hvert år står Kunstskabet for at skabet motivet til årets vinetikette.

Lars Rod blev i år valgt ud.

- Jeg valgte at bruge den naivistiske stil, som jeg har brugt meget gennem årene. Min grundtanke heri er, at det skal være glade farver, skæve eksistenser krydret med indlagte ting, der kan skabe nysgerrighed og gerne glæde for både voksne og børn, forklarer han.

Pirret nysgerrighed

Han håber at borgerne i Børkop får noget ud af motivet.

- Det er mit håb, at personer, der ser eller nyder årets Børkopvin, får pirret deres nysgerrighed og lyst til at studere maleriets indhold yderligere, opdager indhold og elementer i det, og måske får en diskussion om indholdet eller bare at kunne glæde sig over farverne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];