Annonce
Børkop

42-årig åbner ny café: Hjemlig hygge og dansk mad på menuen

42-årige Casper Andersen har åbnet Børkoppen, der har adresse på Nyboder 5B. Her vil der mandag-fredag mellem 15-19 kunne erhverves "dagens ret" af dansk mad - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Børkoppen er navnet på caféen, der fremover vil levere og servere hjemlig hygge og dansk mad i Ny Boder.

Børkop: En el-pejs med flakkende LED-lys, nymalede grønne vægge tilsat stribevis af indrammede billeder og "mørbradgryde med bacon og cocktailpølser og fløde med mos" skrevet på en bred firkantet gammeldags skoletavle med et lyserødt kridt.

Det er det første øjnene fanger, da man træder ind i "Børkoppen", Børkops splinternye café i Ny Boder 5B, som mandag 6. januar slog dørene op i det 40 år gamle handelscenter. I de samme lokaler, hvor den tidligere Café Bové holdt til.

Da den nu forhenværende Børkop-café drejede nøglerne om i december, øjnede den 42-årige iværksætter Casper Andersen muligheden for at åbne sin egen i de tomme lokaler. En café, der vil kunne samle alt fra ældre, lokale børnefamilier og nytilflyttere, som han selv.

- Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn, fortæller Børkoppens ejer, der har en bachelor i forretningsadministration og tidligere har drevet egen IT-virksomhed.

Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn.

Casper Andersen, ejer af Børkoppen

Dansk mad i hyggelige omgivelser

Casper Andersens nye café har ét klart koncept: Dansk mad.

Mandag til fredag fra klokken 15-19 vil Børkoppen tilbyde en såkaldt "dagens ret" fra det danske køkken - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum, Børkoppens to madglade kokke.

I åbningsugen stod der blandt andet gammeldags oksesteg, forloren hare og mørbradgryde på menuen, mens der i denne uge for eksempel vil kunne bestilles boller i karry og bøf med bløde løg og kartofler - henholdsvis tirsdag og torsdag.

Prisen lyder på 65 kroner, men selvom Casper Andersen kun er lidt over en uge inde i sit nye erhverv, har han allerede spekuleret i en række fordelagtige tilbud på ugens danske retter, der kan afhentes eller nydes i caféens omgivelser, hvor "hygge" er et nøglebegreb.

- Vi tænker at køre med nogle tilbud, så hvis man for eksempel bestiller maden én dag i forvejen, vil man kunne få lidt rabat. Det vil reducere vores omkostninger og samtidig gøre det nemmere for os at planlægge, så vi undgår madspild, fortæller den 42-årige caféejer, der vil sørge for, at alle føler sig velkommen i Børkoppen.

Da Børkoppen kun er en uge gammel, har det hidtil været på caféens Facebook-side, man har kunnet læse om ugens retter. Børkoppen-ejeren håber dog snart at lancere en hjemmeside - og muligvis en app - der kan supplere Facebook-siden, hvor man også finder kontaktoplysninger.

Caféens tavle bliver dagligt opdateret med den pågældende dags ret, der kan nydes for 65 kroner. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Caféen åbnede mandag 6. januar - og rundede fredag første uge af med mørbrad med bacon, cocktailpølser, fløde og mos. Foto: Børkoppen Facebook
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce