Annonce
Børkop

42-årig åbner ny café: Hjemlig hygge og dansk mad på menuen

42-årige Casper Andersen har åbnet Børkoppen, der har adresse på Nyboder 5B. Her vil der mandag-fredag mellem 15-19 kunne erhverves "dagens ret" af dansk mad - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Børkoppen er navnet på caféen, der fremover vil levere og servere hjemlig hygge og dansk mad i Ny Boder.

Børkop: En el-pejs med flakkende LED-lys, nymalede grønne vægge tilsat stribevis af indrammede billeder og "mørbradgryde med bacon og cocktailpølser og fløde med mos" skrevet på en bred firkantet gammeldags skoletavle med et lyserødt kridt.

Det er det første øjnene fanger, da man træder ind i "Børkoppen", Børkops splinternye café i Ny Boder 5B, som mandag 6. januar slog dørene op i det 40 år gamle handelscenter. I de samme lokaler, hvor den tidligere Café Bové holdt til.

Da den nu forhenværende Børkop-café drejede nøglerne om i december, øjnede den 42-årige iværksætter Casper Andersen muligheden for at åbne sin egen i de tomme lokaler. En café, der vil kunne samle alt fra ældre, lokale børnefamilier og nytilflyttere, som han selv.

- Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn, fortæller Børkoppens ejer, der har en bachelor i forretningsadministration og tidligere har drevet egen IT-virksomhed.

Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn.

Casper Andersen, ejer af Børkoppen

Dansk mad i hyggelige omgivelser

Casper Andersens nye café har ét klart koncept: Dansk mad.

Mandag til fredag fra klokken 15-19 vil Børkoppen tilbyde en såkaldt "dagens ret" fra det danske køkken - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum, Børkoppens to madglade kokke.

I åbningsugen stod der blandt andet gammeldags oksesteg, forloren hare og mørbradgryde på menuen, mens der i denne uge for eksempel vil kunne bestilles boller i karry og bøf med bløde løg og kartofler - henholdsvis tirsdag og torsdag.

Prisen lyder på 65 kroner, men selvom Casper Andersen kun er lidt over en uge inde i sit nye erhverv, har han allerede spekuleret i en række fordelagtige tilbud på ugens danske retter, der kan afhentes eller nydes i caféens omgivelser, hvor "hygge" er et nøglebegreb.

- Vi tænker at køre med nogle tilbud, så hvis man for eksempel bestiller maden én dag i forvejen, vil man kunne få lidt rabat. Det vil reducere vores omkostninger og samtidig gøre det nemmere for os at planlægge, så vi undgår madspild, fortæller den 42-årige caféejer, der vil sørge for, at alle føler sig velkommen i Børkoppen.

Da Børkoppen kun er en uge gammel, har det hidtil været på caféens Facebook-side, man har kunnet læse om ugens retter. Børkoppen-ejeren håber dog snart at lancere en hjemmeside - og muligvis en app - der kan supplere Facebook-siden, hvor man også finder kontaktoplysninger.

Caféens tavle bliver dagligt opdateret med den pågældende dags ret, der kan nydes for 65 kroner. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Caféen åbnede mandag 6. januar - og rundede fredag første uge af med mørbrad med bacon, cocktailpølser, fløde og mos. Foto: Børkoppen Facebook
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Videoanalyse: VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce