Annonce
Børkop

42-årig åbner ny café: Hjemlig hygge og dansk mad på menuen

42-årige Casper Andersen har åbnet Børkoppen, der har adresse på Nyboder 5B. Her vil der mandag-fredag mellem 15-19 kunne erhverves "dagens ret" af dansk mad - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Børkoppen er navnet på caféen, der fremover vil levere og servere hjemlig hygge og dansk mad i Ny Boder.

Børkop: En el-pejs med flakkende LED-lys, nymalede grønne vægge tilsat stribevis af indrammede billeder og "mørbradgryde med bacon og cocktailpølser og fløde med mos" skrevet på en bred firkantet gammeldags skoletavle med et lyserødt kridt.

Det er det første øjnene fanger, da man træder ind i "Børkoppen", Børkops splinternye café i Ny Boder 5B, som mandag 6. januar slog dørene op i det 40 år gamle handelscenter. I de samme lokaler, hvor den tidligere Café Bové holdt til.

Da den nu forhenværende Børkop-café drejede nøglerne om i december, øjnede den 42-årige iværksætter Casper Andersen muligheden for at åbne sin egen i de tomme lokaler. En café, der vil kunne samle alt fra ældre, lokale børnefamilier og nytilflyttere, som han selv.

- Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn, fortæller Børkoppens ejer, der har en bachelor i forretningsadministration og tidligere har drevet egen IT-virksomhed.

Mange fra området fortalte mig, at der ville opstå et hul i centret, hvis caféen lukkede. Så da den gjorde det i december, besluttede jeg mig for at gribe chancen og åbne et sted, der vil være til glæde og gavn for alle i Børkop og omegn.

Casper Andersen, ejer af Børkoppen

Dansk mad i hyggelige omgivelser

Casper Andersens nye café har ét klart koncept: Dansk mad.

Mandag til fredag fra klokken 15-19 vil Børkoppen tilbyde en såkaldt "dagens ret" fra det danske køkken - lavet og serveret af Pernille Maria Næsby og Kirsten Hammerum, Børkoppens to madglade kokke.

I åbningsugen stod der blandt andet gammeldags oksesteg, forloren hare og mørbradgryde på menuen, mens der i denne uge for eksempel vil kunne bestilles boller i karry og bøf med bløde løg og kartofler - henholdsvis tirsdag og torsdag.

Prisen lyder på 65 kroner, men selvom Casper Andersen kun er lidt over en uge inde i sit nye erhverv, har han allerede spekuleret i en række fordelagtige tilbud på ugens danske retter, der kan afhentes eller nydes i caféens omgivelser, hvor "hygge" er et nøglebegreb.

- Vi tænker at køre med nogle tilbud, så hvis man for eksempel bestiller maden én dag i forvejen, vil man kunne få lidt rabat. Det vil reducere vores omkostninger og samtidig gøre det nemmere for os at planlægge, så vi undgår madspild, fortæller den 42-årige caféejer, der vil sørge for, at alle føler sig velkommen i Børkoppen.

Da Børkoppen kun er en uge gammel, har det hidtil været på caféens Facebook-side, man har kunnet læse om ugens retter. Børkoppen-ejeren håber dog snart at lancere en hjemmeside - og muligvis en app - der kan supplere Facebook-siden, hvor man også finder kontaktoplysninger.

Caféens tavle bliver dagligt opdateret med den pågældende dags ret, der kan nydes for 65 kroner. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Caféen åbnede mandag 6. januar - og rundede fredag første uge af med mørbrad med bacon, cocktailpølser, fløde og mos. Foto: Børkoppen Facebook
Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Erhverv

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce