Annonce
Kultur

Børkops ældre kan danse, synge og tegne hjernen frisk

Sang kan være med til at holde hjernen i gang. Arkivfoto: Mette Mørk
Børkop Bibliotek vil starte et hold, hvor formålet er at holde hjernen frisk. Det skal ske med sang, dans og andre gode ting.

Børkop: Tegne. Danse. Synge. Gå en tur. Høre fortællinger.

Den slags er godt for den der store klump, der sidder lige deroppe øverst på kroppen. Hjernen. Og som resten af kroppen skal den holdes i form. Også jo ældre vi bliver.

Vi lever længere, og vi får flere aktive år, efter at vi går på pension. Hvordan får vi det bedste ud af den tredje alder? Det kræver, at vi holder os i form. Både fysisk og mentalt. Og af den grund tilbyder Børkop Bibliotek et Hold Hjernen Frisk-hold og en håndfuld arrangementer i løbet af vinteren og foråret.

Og der bliver ikke tale om, at man skal læse bøger og løs kryds og tværs. Næ, det er altid godt, men hjernen kan også holdes frisk på andre måder.

- Vi satser på at bruge sang- og dansemusklerne til motion og ved at krydre gåture med fortællinger, som er gode for hukommelsen. Desuden vil vi udfordre kreativiteten med tegning og kunstforståelse, lover Lisbeth Roed i en pressemeddelelse.

Hun er bibliotekar på Børkop Bibliotek.

Annonce

Set skal ske

  • Mandag 17.2 er der fællessang og en snak om teksterne.
  • Tirsdag 25.2 er der dans. (Det kræver ikke særlige fysiske forudsætninger, og man behøver ikke at klæde om)
  • Mandag 2.3 er der fællessang og en snak om teksterne.
  • Tirsdag 10.3 er der kunst og tegning
  • Tirsdag 17.3 er der hjernegymnastik gennem dans.
  • Tirsdag 24.3 er der kunst og tegning.
  • Tirsdag 31.3 er der gåtur til Børkop Vandmølle med besøg i mølleriet
  • Mandag 6.4 er der Gåtur i Kellers Park med rundvisning på museet Kellers Minde

Opstartsmøde

Det begynder med et optaktsmøde på Børkop Bibliotek onsdag formiddag 15. januar. Her kommer læge og tidligere leder af Gerontologisk Institut, Henning Kirk, forbi Markant i Børkop.

- De seneste årtiers forskning har vendt op og ned på vores viden om hjernen, især om hjernens "livskarriere". Hjernen kan betragtes som et livslangt byggeprojekt, hvor vi bygger op, bygger ud og bygger om, fortæller Henning Kirk.

Han forklarer, at når vi lærer nyt, og når vi bevæger os, dannes nye hjerneceller, og eksisterende netværk af celler bliver mere robuste. Når vi er fysisk aktive, styrkes blodtilførslen og stresskontrollen. Hvis vi også udfordres kognitivt, mindskes risikoen for demenssygdom. Så det er bare om holde gang i hoved og krop.

- Det er nu bevist, at der i Danmark er et fald i antallet af nye demenstilfælde, betoner den 72-årige, aktive seniorkonsulent, foredragsholder og forfatter.

Han har skrevet en række bøger om aldring, hjerne og sundhed.

Men foredraget er kun startskuddet. Derefter bydes på otte formiddagsarrangementer i "Hold Hjernen Frisk" i Børkop. De henvender sig til de 60- til 75-årige.

Alle aktiviteter foregår i MarKant, Ågade 6 i Børkop. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest 1. februar til bibliotekar Lisbeth Roed, lr@vejlebib.dk, eller telefon 21 99 97 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lis’ mand blev formentlig smittet på sygehuset: - Jeg ville gerne have haft en anden afsked

Annonce