Annonce
forside

Børn dystede på kreativitet og kamplyst

12 deltog med en kamprobot, da Vejle Bibliotek for første gang holdt vm - vejlemesterskab - i disciplinen. Foto: Martin Ravn
Vejle - Kreativiteten var uden tvivl ligeså stor som kamplysten på Vejle Bibliotek.

20-30 børn og deres forældre var tirsdag eftermiddag samlet på førstesalen for at bygge hver deres robot, som ikke bare skulle være fantasifuld og sej, men også senere kunne feje en modstander af banen.

Med i dysten var blandt andre seksårige Emma Sandalgaard, der kom sammen med sin tvillingebror Lars og deres mor.

Plyshund med motor

Hun havde skabt et af feltets mere nuttede deltagere. En plyshund var placeret oveni en kurv, som rullede på en slags motor.

Hvorfor den endte sådan ud, havde hun én god forklaring på.

- Jeg kan rigtig godt lide hunde, sagde hun genert, mens mor Ditte Sandalgaard kæmpede med limpistolen.

Emmas kamprobot havde uvist af hvilken grund fået navnet Amateus, og den var senere oppe imod 12 andre.

Hulk, flaskehale og Skubberen

Hvoraf flere nok var døbt uden omtanke for videre liv. De hed blandt andet Hulk, Flaskehale, Skubberen og Hovedhøsteren.

Sidstnævnte var skabt af Hjalte Bruun på 10 år, der havde placeret en roterende kniv på en art plade med motorisk fremdrift.

- Den er lidt drabelig, ja. Men jeg vil også vinde, sagde han uden blussende kinder.

Da alle var færdige med deres maskine, var det tid til den alvorlige del.

Den foregik på et bord med et optegnet felt, hvor det så gjaldt om selv at blive inde og stritte den anden ud. Første kamp foregik mellem Hovedhøsteren og Doom!, som var lavet af en engelsk dreng på besøg.

Imens heppede skaren løs.

De to robotter nåede aldrig at røre hinanden. Doom! lavede et par skøre vendinger og kørte i den gale retning og efterlod Hovedhøsteren som vinder.

For sød til kamp

Der var da også enkelte, som havde knyttet sig så meget til deres nye ven, at den ikke skulle være med og risikere skrammer. Seksårige Gry Lund havde fundet en plastikhund og placeret et par farverige bolde på og en motor under. Hun navngav den Chase.

- Den er sød. Den skal hjem på min reol ved siden af sengen, forklarede hun.

Det var første gang, at biblioteket stillede legetøj til rådighed for kamprobotter.

- Man holder verdensmesterskab i det, så hvorfor ikke holde vores eget vm... vejlemesterskab. Det lød skideskægt, og det er det da også blevet, fortalte bibliotekar Jim Højberg.

Vinderen af kampen blev med Do it! Bjørg Gomez Mikkelsen på seks år. Hun vandt også for den mest fantasifulde robot, mens syvårige Enes Turkyilmaz modtog publikumsprisen for sin Hulk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce