Annonce
Vejle

Børn på knæ på kunstmuseet: Samlede kunstværker som puslespil

Museumschef Ove Sørensen, Vejle Museerne, kalder Vejle Kunstmuseums nye udstilling "¨Så'der samling" en lille smule magasin-agtig. Men det er det smukkeste magasin, sagde han ved åbningen. Foto:Yilmaz Polat

Vejle: Flere børn gik på knæ i Utzonsalen på Vejle Kunstmuseum ved åbningen af udstillingen "Så'der samling".

Og så begyndte de ellers at samle store puslespilsbrikker, som blev til et Vilhelm Lundstrøm-maleri eller til færøske Joensens Mikines dramatiske grindedrab.

Andre gik om bord i Anders Bonnesens enorme bunke håndlavede togskinner af træ med indgraverede ord, som de samlede til nye fortællinger.

Sådan var der omgående livlig aktion på de udfordringer og muligheder, som museumsinspektør Marie Dufresne byder publikum på her på sin sidste udstilling på kunstmuseet.

Museumschef Ove Sørensen, Vejle Museerne, kaldte udstillingen "en lille smule magasin-agtig", fordi den rummer så mange værker hængt op i store patchwork-formationer. Han skyndte sig nu at tilføje, at det var "det smukkeste magasin."

Annonce
Udstillingen er iscenesat med forskellige temaer, og blandt de "lokale helte" er Albert Bertelsen, Nis Schmidt og Marinus Rasmussen. Foto:Yilmaz Polat

Leflen for laveste fællesnævner

Viceborgmester og kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) er begejstret for, at kulturhistorisk museum og kunstmuseet skaber udstillinger med samme tema.

- Det giver god dybde og bredde, sagde Dan Arnløv.

Men han er nu ikke ligefrem begejstret for den del af udstillingen, hvor publikum skal stemme på deres favorit-værk.

- Jeg synes, det er rædselsfuldt og leflen for den laveste fællesnævner. Jeg går ind for faglighed og for, at nogen tør sige, hvad det er, der har værdi, sagde kulturudvalgets formand.

Marie Dufresne kunne afsløre publikums første favorit: Et værk af Else Alfelt, som hun personligt er meget glad for.

Og anden runde af afstemningen er allerede igang med favorit-fernisering næste gang 7. juni.

Albert Bertelsens maleri af den blå perserkat Goya har i mange år været publikums yndlingsmaleri på Vejle Kunstmuseum. Goya er en del af "Så'der samling" og katten er også blikfang på banneret, der hænger på museets mur. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Beruset knallertkører og ung mand med hash

Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce