Annonce
Egtved

Børn træner færdigheder på håndboldskole

Clara Rotvig Kronlykke (målmanden, red.) er rigtig glad for at være med på håndboldskolen i Egtved, hvor hun lærer en masse nyt. Hun drømmer om en dag at blive professionel håndboldspiller. Foto: Søren E. Alwan
43 drenge og piger fra ni til 15 år deltager i denne uge i håndboldskolen i Egtved. Torsdag eftermiddag fik børnene lidt ekstra motivation, da tidligere landsholdsspiller Mette Gravholt kiggede forbi.

Egtved: Det er sjovt at spille håndbold. Rigtig sjovt. Så sjovt, at 43 piger og drenge har valgt at bruge tre af de allersidste dage i sommerferien på at træne færdigheder på årets håndboldskole i Egtved. I cirka ti år har man i Egtved haft muligheden for at deltage i tre intensive dage med håndboldtræning.

- De spiller ikke ret meget rigtig håndbold. Det handler primært om at lære nye teknikker og dygtiggøre sig i dem gennem en række forskellige øvelser og lege. Og så handler det rigtig meget om fællesskab og forståelsen af, at man i håndbold er afhængig af hinanden som et hold for at klare sig godt, fortæller Sandra Balsgaard, der er træner og medarrangør af håndboldskolen.

At det er sjovt at spille håndbold kan Adam Kristjan Jacobsen fra Egtved helt sikkert godt tilslutte sig.

- Jeg elsker at spille håndbold, og jeg spiller det rigtig meget. Derfor vil jeg også rigtig gerne på håndboldskole, fortæller han.

Han har været med på håndboldskolen i Egtved to gange før, og han har på ingen måder fortrudt, at han tilmeldt sig for tredje gang i streg.

- Jeg lærer en masse nye teknikker og at skyde bedre. Det er rigtig godt - men også lidt hårdt, siger han.

Clara Rotvig Kronlykke fra Vester Nebel er også genganger på håndboldskolen. Hun var med sidste år for første gang.

- Det er en rigtig god håndboldskole, synes jeg. Det er sjovt, og jeg lærer en masse nyt, fortæller hun.

Samtidig er hun glad for, at skolen i Egtved kun strækker sig over tre dage i modsætning til mange andre, der varer fem dage.

- Jeg har prøvet at være på håndboldskole i Bramdrupdam, der varer fem dage. Det blev lidt for hårdt, synes jeg.

Annonce
Den tidligere landsholdsspiller Mette Gravholt kom forbi håndboldsskolen og gav blandt andet lidt tricks til, hvordan man dækker godt op i forsvaret. Foto: Søren E. Alwan

Tidligere landsholdsspiller kiggede forbi

Torsdag eftermiddag fik deltagerne på årets håndboldskole lidt ekstra motivation til at træne og dygtiggøre sig. Her kiggede tidligere landsholdsspiller Mette Gravholt forbi. Hun er vokset op i Egtved og startede med at spille håndbold i den gamle hal i Egtved, da hun var omkring fem år gammel.

- Jeg var ikke den bedste ungdomsspiller. Jeg blev først professionel som 25-årig, hvor mange andre bliver det, når de er 19-20 år. Så jeg vil sige, at I ikke skal give op, selvom nogle ikke synes, I er gode nok, fortalte hun blandt andet børnene, der lyttede interesseret efter.

Clara Rotvig Kronlykke var meget interesseret i at høre, hvad Mette Gravholt havde at fortælle.

- Jeg drømmer i hvert fald om selv at komme på landsholdet en dag, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Politiet kigger på videoovervågning: Fem unge fra Vejle mistænkt for massivt hærværk i Grindsted

Vejle

Partidisciplin droppes: Byrådsmedlemmer stilles frit i sag om anke i misbrugssag

Annonce