Annonce
Billund

Børnebyråd på vej i Billund:  Jeg skal nok sørge for, at de unge ikke kommer med til ulideligt kedelige møder

Politisk mesterlære er først skridt på vejen til, at Billund Kommune får et børn- og ungebyråd (her er det Horsens). Arkivfoto: Søren E. Alwan
17 af byrådets politikere er klar til at tage en ung i politisk mesterlære. Det er første skridt mod et egentlig børn- og ungebyråd i Billund Kommune.

Billund Kommune: Hvad laver de egentlig inde på rådhuset? Hvordan bliver ting i kommunen besluttet? Og hvad sker der på et gruppemøde? Disse og mange andre spørgsmål har en gruppe unge nu mulighed for at dykke ned i, når projekt "Politisk mesterlære" skydes i gang. 17 af byrådets 25 medlemmer har sagt ja til at være med til at lære unge mellem 13 og 25 år op i, hvordan lokaldemokratiet fungerer.

Projektet er første skridt på veje til at få et egentligt børne- og ungebyråd i kommunen, men først skal der skabes et vækstlag af politisk interesserede unge.

Ingen kedelige møder

- Jeg håber, at der er unge, der er politisk interesserede eller som bare vil vide mere om, hvordan demokratiet fungerer. Jeg vil elske at have en ung med til nogle af vores møder i både gruppen og børneudvalget, så de får et reelt indblik i, hvordan vi gør, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) og tilføjer:

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) glæder sig til at få "et føl" og lover, at hun nok skal vælge ud, så den unge ikke kommer med til "ulideligt kedelige møder". Arkivfoto: Ludvig Dittmann

- Og jeg skal nok sørge for, at de ikke komme med til nogle af de ulideligt kedelige møder, som vi også har.

Også fra Stephanie Storbank (V) er der store forventninger til det nye projekt.

- Jeg har selv haft unge, der har henvendt sig for at høre mere om, hvordan det foregår, og jeg håber, at vi kan være med til at åbne hele den politiske verden for dem, siger hun.

Annonce

Unge sparringspartnere

Stephanie Storbank er formand for unge- og kulturudvalget, hvor ideen oprindeligt opstod og har også et håb om gennem projektet at få unge sparringspartnere.

Stephanie Storbank (V) har allerede fået henvendelser fra unge, der gerne vil vide mere om, hvordan lokaldemokratiet fungerer. Arkivfoto: Jacob Schultz

- Jeg vil gerne have tættere kontakt med en gruppe af unge, så de også får en mere reel indflydelse på, hvad der foregår i kommunen, siger hun.

Annonce

Mette styrer projektet

Det er Billund Ungdomsskole, der styrer projektet og har ansat Mette Nørtoft Hedeager til at stå i spidsen for det. Hun har lige nu travlt med at kontakte de unge via sociale medier som Instagram og Facebook og ungdomsskolens egen hjemmeside, hvor der er mange flere oplysninger.

Mette Nørtoft Hedager er ansat Billund Ungdomsskole til at stå for projekt "Politisk mesterlære". Kontakt hende via ungdomsskolens hjemmeside. Pressefoto


- Vi vil kvalificere unge til at være med i demokratiet, så de kan være bestemmende om deres eget liv. Vi ved, at der er unge, som er interesserede, så nu skal vi bare have fundet den gruppe, vi skal arbejde med. Det bliver meget op til den enkelte politiker at aftale med den unge, hvad der giver menig. Der er jo stor forskel på, om man er 13 eller 25 år, siger hun.

Hvis man vil være med i projektet, kan man ansøge indtil den 15. marts 2021.

Læs mere om projektet på: www.ungbillund.dk/6-i-politisk-mesterlaere. Her finder man også kontaktoplysninger til Mette Nørtoft Hedager.Jeg skal nok sørge for, at de ikke komme med til nogle af de ulideligt kedelige møder, som vi også har.

ann Cahrlotte Gaardsvig VilstrupAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Livsstil

Store smil i DGI Huset: Det svedende folkefærd vendte tilbage straks fra morgenstunden

Annonce