Annonce
Vejle

Børneformand: Vi bør overveje én stor byskole

Mandag foreslog Socialdemokratiet at rømme Damhavens Skole, sælge bygningerne og opføre en ny topmoderne skole i den kommende Rosborg-bydel. To af byrådets andre partier er åbne for at debattere skolestrukturen i midtbyen. Foto: Mette Mørk
Formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), er åben for at debattere skolestrukturen i Vejle Midtby. Hvis pengene og opbakningen er til det, foreslår han én stor, nybygget midtbyskole.
Annonce

Vejle: Socialdemokraterne har spillet ud med en vision for en ny skolestruktur i Vejles midtby.

Partiet foreslår at flytte undervisningen fra Damhaven til en nyopført skole for op til 400 børn i den nye Rosborg-bydel, der skal opføres i ådalen i forlængelse af DGI Huset og Rosborg Gymnasium & HF.

Det forslag møder umiddelbar opbakning hos formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), der har det politiske ansvar for Vejles folkeskoler.

Hvor socialdemokraternes gruppeformand Martin Sikær foreslår en struktur med Rosborg-skolen som vestbyens skole og Langelinies Skole som østbyens, er udvalgsformanden åben for at gå skridtet videre.

Annonce

Vil hæve ambitionsniveauet

- Skal vi drøfte en ny midtbyskole på Rosborg-området, bør vi i givet fald hæve ambitionsniveauet og overveje en skole, der har mulighed for at tilbyde en attraktiv fagrække og profil. Der vil kræve et stort elevgrundlag, hvorfor vi også må vurdere, om Langelinie-afdelingen skal med i kabalen, foreslår Torben Elsig-Pedersen, der kalder det en god idé at investere i folkeskolen og i Vejle midtby.

Med andre ord mener han, at byrådet bør debattere muligheden for at sælge skolebygningerne på både Damhaven og Langelinie og samle Vejle Midtbyskole på én adresse ved Rosborg.

- Idéen om at bygge en ny skole i midtbyen har været luftet nogle gange, og er der flertal for at finde pengene - for det koster rigtig mange penge at bygge en ny skole - er det en god vision, vi gerne vil være med til at kigge på, siger udvalgsformanden.

Annonce

Behov for at styrke midtbyen

Han køber dog ikke præmissen om, at folkeskolen i midtbyen blot er et alternativ til den friskole og to privatskoler, der også ligger i midtbyen.

- Det er klart, at fri- og privatskolerne i bydelen tager mange elever, men det gør de fra et stort område. Hvis vi kigger på alle skoler i Vejle by (med Nørremarken, Søndermarken, Mølholm osv.) er folkeskolen ikke bare et alternativ. Stadig flere vælger folkeskolen her, men der er behov for at styrke folkeskolen i midtbyen, siger udvalgsformanden.

Annonce

Bygning redder ikke verden

Den konservative viceborgmester Dan Arnløv, der selv var elev - og elevrådsformand - på den daværende Damhavens Skole, vil også gerne diskutere skolestrukturen i midtbyen.

- Jeg deler Martin Sikærs analyse om, at vi kan have en udfordring med midtbyskolen på sigt, og at vi kommer til at forholde os til, om vi skal have to skoler eller én ny skole. Men jeg ved ikke, om det løser alle problemerne. Jeg er ikke sikker på, at en ny bygning redder verden, siger Dan Arnløv.

Annonce

Skal kigge på inklusionsvejen

Han mener, at udfordringen for folkeskolen i Vejles midtby er sammensætningen af elever og de mange specialelever, som går på midtbyskolen.

- Det giver mening at etablere en skole ved Rosborg, hvis det spiller sammen med DGI Huset og biblioteket. Jeg er åben over for idéen og enig i, at vi skal sætte fokus på emnet. Men jeg tror, at der skal flere ting til, og at vi skal kigge på, om inklusionsvejen er den rigtige, siger Dan Arnløv.

- Vi kan se, at midtbyskolen bliver valgt fra, selvom jeg er sikker på, at midtbyskolen er godt drevet. Men jeg tror, lærerne har svære betingelser på grund af elevsammensætningen, og det er vi nødt til at kigge på, tilføjer han.


Skal vi drøfte en ny midtbyskole på Rosborg-området, bør vi i givet fald hæve ambitionsniveauet og overveje en skole, der har mulighed for at tilbyde en attraktiv fagrække og profil.

Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce