Annonce
Egtved

Børnehave fejrede jubilæum med en vild skovalf, grillpølser og flag

En munter, skør og herlig skovalf, masser af glade børn og lækker lagkage... alt dette og mere til var med til at fejre Skovkantens 25 år på bagen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Helt op til skoven, godt beskyttet i en dejlig dal nær Engelsholm Slot, ligger børnehaven Skovkanten i Ny Nørup, og her har den ligget i nu 25 år. Det blev fejret torsdag med manér og masser af mennesker.

Ny Nørup: Hip, hip, hurraaaa.

Sådan lød det fra forældre, børn, pædagoger, ledelsen, forhenværende ansatte og de, der engang også var en del af stedet, men nu er blevet for store til at gå i børnehave. Alle fejrede de nemlig, at børnehaven Skovkanten fyldte 25 år. Dette gjorde de torsdag i dejligt solskinsvejr med lagkage, taler, en vild skovalf på besøg, grillpølser, balloner, flag og stor portion hygge.

Annonce

Det kan være svært at spå, specielt om fremtiden, men jeg er overbevist om, at Skovkanten også ligger her om 25 år.

Henrik Ejby, børnehaveleder
Lagkagen var skabt af bageren i Billund, og den smagte af både sommer og fødselsdag. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Godt forberedte

De 60 børn, som i dag er en del af Skovkanten, har i længere tid været helt bevidste om, at der snart skulle være fest i deres børnehaven. På deres fælles kalender med flag for deres egne fødselsdage, sad der på dagen, 30. august, et lille hjerte, som netop symboliserede, at noget særligt skulle ske denne dag.

- Børnene har glædet sig rigtigt meget, og i dag har de været med til at pynte op og gøre klar til det hele, fortæller pædagog hos Skovkanten Hanne Lise Hansen.

Hun fortæller ligeledes, at alle på stedet har fået fine jubilæums-t-shirts. Børnene i helt græsgrønne og de ansatte i grå. Herpå er årstal for, hvornår børnehaven startede og frem til nu, og der er en illustration af et træ, som for børnehaven er et vigtigt symbol på deres værdier.

Alle børnehavens børn havde glædet sig til denne dag. De havde hjulpet flittigt med at pynte op, og så meget desto mere grund til at nyde et godt stykke lagkage. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Gode rødder er vigtige

- Det ligger i tiden, at man skal være modstandsdygtig. På nydansk hedder det resilient. Det er vi også i Skovkanten. Men som det smukke træ på vores jubilæums-t-shirts, vokser det kun og er modstandsdygtigt, fordi det har en god rod, som gør at det står sikkert fast i jorden.

Sådan lød det blandt andet i jubilæumstalen fra børnehavens leder, Henrik Ejby. Også han og skolens personale havde set meget frem til denne jubilæumsdag, hvor der både blev set bagud, set på nutiden og fremtiden.

- Det kan være svært at spå, specielt om fremtiden, men jeg er overbevist om, at Skovkanten også ligger her om 25 år. Det kan godt være, at der har været en naturlig udskiftning blandt personalet, men jeg er sikker på, at den gode samarbejdsånd og Skovkantens dna vil leve videre, lød det fra Henrik Ejby.

Også forhenværende børnehaveleder Lis Døssing var med denne dag. Det var hende, der fik til opgave at etablere og drive den dengang nye børnehave i Ny Nørup, som altså nu har 25 år på bagen.

- Oprindeligt startede vi jo i en lille pavillonbygning og var der i godt seks år, indtil der i 1999 blev bygget den store bygning, som rummer børnehaven nu, forklarer Lis Døssing.

Dagen bød også på et hav af fotos af børn og aktiviteter gennem 25 år, og minderne om en masse dejlige børn, der gennem årene har været en del af børnehaven i skovkanten ved det smukke hvide slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klovborg Kino varmer op til publikum

Annonce