Annonce
Give

Børnehave ramt af skimmelsvamp

26 børn fra Børnegården Søndervang holder for tiden til hos Karla Grøn på grund af skimmelsvamp i pabvillontilbygningen på Grønborgvej. Foto: Børnegården Søndervang

Børnegården Søndervang har siden starten af februar været ramt af skimmelsvamp i institutionens pavillontilbygning. Deet betyder at 26 børn hver dag tager bussen til børnehaven Karla Grøn i Karlskov. Og det kan vare to år inden en ny tilbygning står klar.

Annonce

GIVE: Siden vinterferien er der hver morgen kørt en stor bus hen ad Grønborgvej, og lidt efter er 26 børn og deres pædagoger myldret ud i bussen og kørt afsted for først at vende tilbage midt på eftermiddagen. Og baggrunden for dette tiltag er ifølge institutionsleder Jette Risager ganske alvorlig.

- I starten af februar blev det konstateret, at vores pavillontilbygning var ramt af en fugtskade og skimmelsvamp i gulvkonstruktionen. Derfor blev pavillonen lukket fra uge 7, hvorefter arbejdet med at finde løsninger på problemet gik i gang. Det drejede sig dels om en kortsigtet, akut genhusning og en langtidsholdbar løsning på bygningsproblemet, forklarer Jette Risager.

26 børn fra Børnegården Søndervang holder for tiden til hos Karla Grøn på grund af skimmelsvamp i pavillontilbygnin gen på Grønborgvej. Foto: Børnegården Søndervang
Annonce

Stor gæstfrihed hos Karla Grøn

Den akutte genhusning foregår i Uhe hos kollegerne i institutionen Karla Grøn, som har taget rigtig godt imod den store daglige flok gæster og stillet rigtig gode lokaler til rådighed for deres gæster fra Give.

- Vi har to grupperum til rådighed, egen indgang og toiletter ligesom vi på skift med Karla Grøns egne børn benytter gymnastiksalen, sanserum, træværksted og den store, spændende legeplads, som giver nye udfordringer til vores børn. Alt i alt en rigtig god mulighed, når uheldet var ude, konstaterer Jette Risager.

Men man står dog overfor en større udfordring, end man havde regnet med. Det har nemlig vist sig, at pavillonen ikke kan renoveres, så den skal fjernes. Dermed mangler institutionen to grupperum, fire børnetoiletter og ikke mindst produktionskøkkenet.

Annonce

Kan tage op til to år

Kernen i problemet ligger ifølge Jette Risager i, at der ikke er afsat midler i det kommunale budget for 2018 til nybyggeri på dagtilbudsområdet i Give. Da det er en akut situation, går der nu en lang proces i gang med at finde en langsigtet løsning.

Det kræver en grundig undersøgelse af mulighederne, en politisk behandling og finansiering, en projektering og naturligvis en byggeproces - og det kan let tage to år. Men så lang tid kan Giveholdet ikke "bo" i Karla Grøn. Derfor samarbejder Vejle kommunes dagtilbudsafdeling og Børnegården nu om at etablere en mere lokal genhusning, som kan fungere hele byggeprojektsfasen.

- Det bliver enten i form af midlertidig pavillonopsætning på Børnegårdens egen matrikel eller i andre egnede lokaler i Give by. Vi arbejder også på at få etableret et midlertidigt køkken i vores lille køkken, så vi igen selv kan lave vores mad, det er forhåbentlig klar efter påske, siger Jette Risager.

Annonce

Ved godt mod - trods alt

- Vi har stort fokus på, at børnene oplever tryghed og forudsigelighed i deres hverdag, selv om den ser lidt anderledes ud nu. Det er årgang 2013, der genhuses i Karla Grøn hver dag, og de yngste børn er hjemme i vores eget hus i vante rammer. Vi kan på trods af de beskrevne udfordringer godt tage imod nye børn og familier her. På godt jysk giver situationen noget bøvl, men vi skal nok klare det på bedste vis for børn, forældre og medarbejdere. Vi er ved godt mod, lyder det fra Jette Risager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce