Annonce
Egtved

Børnehave slået sammen med friskole og efterskole

Balle Børnehave, der indtil 1. januar hed Solstrålen, og Balle Friskole har længe arbejdet tæt sammen, hvilket har været helt naturligt, da de ligger klods op ad hinanden. På legepladsen er det kun et lille hegn, der skiller de to steder. Derfor har det været helt oplagt nu at lægge børnehaven sammen med skolen. Børnhaveleder Maja Greve får her en lille snak med nogle af friskoleeleverne hen over hegnet. Foto: Yilmaz Polat

Sammenlægning giver nye muligheder for at skabe mere synergi mellem børnehave og friskole. Skoledirektør håber inden for en kort årrække at kunne udvide med en vuggestue også.

Balle: Der har gennem flere år været et tæt samarbejde mellem børnehaven Solstrålen i Balle og Balle Friskole og Balle Musik- & Idrætsefterskole. Pr. 1. januar 2019 er børnehaven nu lagt sammen med fri- og efterskolen og har fået nyt navn; Balle Børnehave.

- Det har været et ønske de seneste år at lægge børnehaven og friskolen sammen, da det giver så god mening. Børnehaven er en naturlig fødekæde til friskolen, og ved at lægge dem sammen, kan vi styrke overgangen endnu mere, siger skoledirektør i Balle Søren Petersen.

Børnehaveleder Maja Greve er helt enig.

- Vi har kun en dør imellem børnehave og friskolen, så det er helt oplagt med et tæt samarbejde. I forvejen bruger vi skolens faciliteter meget, blandt andet skolens to haller, og vi kommer generelt meget på skolen, så når børnene skal starte i skolen, så kender de den godt. Den overgang får vi gode muligheder for at gøre endnu bedre, siger Maja Greve og tilføjer, at børn sagtens kan gå i Balle Børnehave uden at vælge at fortsætte i Balle Friskole.

Det gør langt de fleste dog.

Annonce

Det har været et ønske de seneste år at lægge børnehaven og friskolen sammen, da det giver så god mening. Børnehaven er en naturlig fødekæde til friskolen, og ved at lægge dem sammen, kan vi styrke overgangen endnu mere.

Søren Petersen, skoledirektør
Der er kun en enkelt dør mellem børnehaven og friskolen, så børnehavebørnene kommer jævnligt på skolen og benytter nogle af skolens gode faciliteter. Derfor kender børnehavebørnene friskolen rigtig godt, når de senere skal starte på skolen. Foto: Yilmaz Polat

Kan nu låne busserne

Rent praktisk betyder sammenlægningen også, at børnehaven kan få større gavn af friskolens- og efterskolens faciliteter.

- I forvejen har børnehaven eksempelvis stor glæde af at kunne låne efterskolens haller og få mad fra skolens køkken. Det bliver endnu nemmere nu, hvor der ikke skal laves lejeaftaler og den slags formalia, da børnehaven helt formelt nu er en del af Balle Friskole, fortæller Søren Petersen.

Samtidig åbner sammenlægningen op for, at børnehaven kan bruge skolens to busser til at tage på udflugter i.

- Det har ikke været muligt før af lovmæssige årsager. Det er det nu, lyder det fra skoledirektøren.

Busturene er også noget af det, Maja Greve fremhæver som en gevinst ved sammenlægningen.

- Nu kan vi tage på alle mulige ture. Det kan være til biblioteket, skovlegepladsen, eller hvad vi nu lige arbejder med. Blandt andet har vi planer om at besøge en gård og være med til at grave grøntsager op, når vi senere på året skal have et tema om mad, siger hun.

Vil udbygge med vuggestue

Nu, hvor sammenlægningen er en realitet, handler det om at udbrede kendskabet til børnehaven, mener skoledirektøren.

- Vi hører relativt jævnligt nogle sige, at de slet ikke vidste, at der er en børnehave i Balle. Det skal vi ud og tydeliggøre, siger Søren Petersen og fortæller, at håbet er, at antallet i børnehaven over de næste år vil stige med tre-fire børn mere end de 29, der er tilknyttet nu.

Hvis alt går vel, er næste skridt at udvide tilbuddet i Balle med en vuggestue.

- Vi håber på, at det kan lade sig gøre at etablere en vuggestue i løbet af et år eller to. Så vil børn fremover kunne starte i vuggestuen, når de er knap et år, og herefter gå direkte derfra til børnehaven og videre over i friskolen. På den måde kan de være her på stedet fra knap et år og op til 15-års-alderen. Det kan vi se nogle rigtig gode perspektiver i, lyder det fra skoledirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce