Annonce
Give

Bakterier kan stadig være i live: Børnehavens legeplads afspærres lidt endnu

Ved Søndermarkens Børnehus har man så stor en legeplads, at det ikke er et væsentligt problem, at cirka fem kvadratmeter af legepladsen fortsat skal være afspærret. Foto: Jim Hoff 
Annonce

Give: En lille del af legepladsen ved Søndermarkens Børnehus i Give skal fortsat være afspærret. Det har embedslægen afgjort.

Afspærringen skete i sidste uge, efter at gylle fra en nærlæggende mark løb ud i et vandløb. Vand herfra trængte efterfølgende op igennem et kloakdæksel på børnehavens område.

I sin meddelelse til Vejle Kommune og børnehaven i Give skriver afdelingslæge Stephanie Frausing Knudsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at anbefalingen lyder, at området holdes afspærret indtil videre, fordi man formoder, at de eventuelle E.coli-bakterier fra gyllen først er dræbt inden for nogle uger.

- I de kommende dage kommer der jo solskinsvejr, og her vil UV-lyset i solskinnet være med til at dræbe eller inaktivere de skadelige mikroorganismer, lyder det fra civilingeniør ved Landbrug og Vand i Vejle Kommune, Stephan Steenberg.

Han var den, der i første omgang var ude og afspærre området på børnehavens legeplads.

I den forbindelse udtalte souschef i Søndermarkens Børnehus, Laila Markussen, til Vejle Amts Folkeblad, at børnehuset heldigvis har så stor en legeplads, at afspærringen indtil videre ikke er til væsentlig gene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce