Annonce
Vejle

Børneinstitution får det svært under genåbning: 'Hospitalsspritten rækker til tre dages rengøring'

Sophia Lunde Legind er leder på børneinstitutionen Stjerneblomsten. Den genåber mandag 20. april og frem til sommerferien, men mangel på hospitalssprit til rengøring gør, at stedet får svært ved at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om rengøring. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Børneinstitutionen Stjerneblomsten på Søndermarken bestilte ved landets delvise genåbning hospitalssprit til tre ugers rengøring. Men de modtog kun seks liter, som rækker til tre dages genåbning, hvis rengøringen skal foregå optimalt.
Annonce

Vejle: Hygiejne og rengøring er roden til sundhed, og vaske og spritte af er med til at holde coronasmitten nede.

Det ved man efterhånden, når man opholder sig her i landet.

Derfor skal landets dagplejere, børnehaver og vuggestuer blandt andet hente hospitalssprit og spritservietter i hus til rengøringen, når de gradvist genåbner i perioden 15.-23. april.

Men nu viser det sig, at disse rengøringsmidler er blevet sværere at få fingrene i.

For at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om håndteringen af coronavirus bestilte Stjerneblomsten, der er en Rudolf Steiner-børnehave og vuggestue på Søndermark, 24 liter hospitalssprit med 70-85 procent alkohol, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og spritservietter til tre ugers forbrug.

Men da leverancen ankom, bestod den blot af tre liter og ingen spritservietter.

- Da vi blev bevidste om genåbningen af børnehaver og vuggestuer, begyndte vi straks at bestille hospitalssprit indeholdende 70 procent alkohol hjem fra vores sædvanlige leverandør af rengøringsmidler. Derved følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der siger, at vi skal bruge den type til rengøring under coronakrisen. Men da vi modtog leveringen torsdag 16. april, var der langt fra den mængde, vi havde bestilt. Nu kan vi maksimalt strække rengøringen til tre dage, hvis det skal gøres optimalt, siger Sophia Sunde Legind, der er leder på Stjerneblomsten.

Hun havde forventet, at Stjerneblomsten ville kunne desinficere på den anbefalede måde frem til sommerferien. Men det bliver en udfordring, hvis institutionen ikke får fat i mere hospitalssprit.

- Vi regnede med, at vi kunne bestille mere hospitalssprit og spritservietter, når de tre uger var gået og fortsætte på den måde frem til sommerferien. Men som det er nu, er det langt fra muligt, fortæller Sophia Sunde Legind.

Vi regnede med, at vi kunne bestille mere hospitalssprit og spritservietter, når de tre uger var gået og fortsætte på den måde frem til sommerferien. Men som det er nu, er det langt fra muligt.

Sophia Sunde Legind.

Annonce

'Det er tragikomisk'

Stjerneblomstens sekretær har gennemsøgt markedet og indkøbt to yderligere liter hospitalssprit til rengøring af børnehaven og vuggestuens arealer.

Sophia Sunde Legind fortæller, at Simi A/S ikke kan udtale sig om, hvornår de kan levere mere hospitalssprit og hvor meget.

- Det er tragikomisk, at der gøres så meget for at genåbne, hvilket vi glæder os vildt meget til det, og at vi samtidigt kun kan gøre rent efter anbefalingerne i tre dage med den mængde rengøringsmidler, vi har. Vi har spurgt Vejle Kommune til råds om, hvad vi skal gøre, og vi venter svar på mandag. Jeg forestiller mig ikke, at vi er den eneste institution, der får dette problem, siger Sophia Sunde Legind.

Sundhedsstyrelsen meldte fredag ud, at fra mandag 20. april skal potter og toiletsæder i dagtilbuddene om muligt desinficeres med alkoholbaserede desinfektionsmidler på 70-85 procent.

Annonce

Mange om buddet

En stor del af den hospitalssprit, der er i øjeblikket er i omløb, går, som navnet også antyder, til det danske hospitalsvæsen, hvilket kan være en forklaring på den lille levering til Stjerneblomsten.

- Vi har fuld forståelse for, at hospitalsspritten skal gå til hospitalerne. Men lige nu eksistere der nogle anbefalinger til hygiejnen, som vi ikke kan efterleve, selvom vi gerne vil.

I begyndelsen af uge 17 fortsætter jagten på en større mængde hospitalssprit og spritservietter for ledelsen på Stjerneblomsten.

- Vi overvejede at låne hospitalssprit af Steiner Skolen, da de har lidt mere end os. Men på den måde kan de risikere at komme til at stå i samme situation som os selv, fortæller Sophia Sunde Legind.

- Det her er et problem. Vi bliver mange små selvstændige om buddet efter hospitalssprit.

Hos Rudolf Steiner-børneinstitutionen Stjerneblomsten er henholdsvis 30 og 60 børn tilmeldt pasning i vuggestuen og børnehaven. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce