Annonce
Billund

Børnenes Hovedstad bør anerkende, at de har svigtet børn og unge med psykiske udfordringer

Specialskolen Chrysalis findes ikke længere i Billund. Arkivfoto: Alex Hermann

Læserbrev: Som tidligere god samarbejdspartner med Billund Kommune kan vi ikke undlade at bemærke, at kommunens afgående borgmester, Ib Kristensen, den 30. december 2021 i JydskeVestkysten afviser, at det er en spareøvelse, der har ført til, at børn og unge med psykiske udfordringer nu ikke længere får den hjælp, de har brug for.

Det fremgår sort på hvidt af referaterne fra kommunalbestyrelsesmøder, at kommunen har ønsket at spare et millionbeløb på området. Det fremgår ligeledes, at dette er baggrunden for, at kommunen opsagde samarbejdet med dagbehandlingsskolen Chrysalis, der er en del af Behandlingsskolerne. Et samarbejde, som der vel at mærke var stor tilfredshed med hos forældrene til de børn og unge, der gik på skolerne. Også det kommunale tilsyn var tilfreds både med resultaterne og med kvaliteten på Chrysalis – det fremgår af de offentligt tilgængelige tilsynsrapporter.

Siden har en række forældre politianmeldt kommunen for forholdene i det nye kommunale tilbud Engperlen, der skulle løfte opgaven efter Behandlingsskolerne. For at aflede opmærksomheden fra denne anmeldelse ser den afgående borgmester sig tilsyneladende nødsaget til at referere til Ekstra Bladet, der tilbage i 2020 forsøgte sig med sensationsjournalistisk på baggrund af halve sandheder om Behandlingsskolerne.

Annonce

Selvom Ib Kristensen afviser, at der var tale om en spareøvelse, udtaler han, at Chrysalis var et dyrt tilbud. Han nævner dog ikke, at tilbuddet omfattede støtte til elever og forælde inden for sundhed, somatiske udfordringer og psykiatri, individuelt tilrettelagt undervisning, psykologsamtaler og støtte, herunder også til forældre. Eleverne og deres familier havde brug for og fik en samlet løsning, der kunne udvikle en helhedsorienteret handlingsplan for børnene.

Samtidig skal det bemærkes, at der som privat virksomhed er fuld gennemsigtighed i Behandlingsskolernes regnskaber og udbytte. Desværre er der i dag ikke samme gennemsigtighed i kommunale tilbud – hverken i forhold til omkostninger eller i forhold til kvalitet.

Det havde klædt Børnenes Hovedstad at anerkende, hvor stort et svigt eleverne og deres familier oplever efter overgangen til det kommunale tilbud. Og det havde klædt Børnenes Hovedstad at tage familiernes desperate situation alvorligt ved at adressere mulige løsninger – frem for at prøve at flytte fokus væk fra kommunens ansvar ved at referere halve sandheder om det tidligere tilbud, som for længst er blevet nuanceret.

For at aflede opmærksomheden fra denne anmeldelse ser den afgående borgmester sig tilsyneladende nødsaget til at referere til Ekstra Bladet, der tilbage i 2020 forsøgte sig med sensationsjournalistisk på baggrund af halve sandheder om Behandlingsskolerne.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce