Annonce
Billund

Børnenes Hovedstad vil have børn og voksne til at lege sig klogere

CoC Playful Minds har udarbejdet redskaber til at at styrke samskabelsen mellem børn og voksne. Arkivfoto: CoC Playful Minds
Selskabet Børnenes Hovedstad har udviklet en metode, der hjælpe børn og voksne til at kunne skabe og udvikle ting sammen gennem sjov og leg.

Billund: Børn har tit en mere legende og eksperimenterende tilgang til verden end de voksne, og ofte kan børn faktisk lære de voksne noget nyt. Men når børn og voksne skal skabe noget sammen, mangler der, ifølge Børnenes Hovedstad, ofte konkrete greb og en god struktur. Derfor lancerer Børnenes Hovedstad et redskab, de kalder "Samskabelse med Børn". Metoden kan hjælpe børn og voksne til ligeværdigt at skabe noget sammen gennem leg og sjovt samvær.

- Viden og læring skal være sjovt, og barnets legende og eksperimenterende tilgang viser tit de voksne nye og lærerige perspektiver. Derfor er vi nu meget glade for at kunne præsentere vores drejebog, der indeholder metoder og forslag til, hvordan Samskabelsen med Børn kan foregå i praksis, siger Kristine Schmidt, som er kommerciel direktør i Børnenes Hovedstad gennem en pressemeddelelse.

Annonce

Kan bruges af forældre som lærere

Drejebogen indeholder en række ”værktøjer”, som kan bruges til at styre processerne omkring samskabelse, men indeholder også en masse konkrete eksempler og inspiration til, hvordan børn og voksne kan udforske verden og blive klogere sammen.

- Det er redskaber og metoder, som børn og voksne for eksempel kan bruge, når de arbejder med konkrete projekter, emneuger og opgaveløsning. Men det er også en metode, som forældre og børn kan bruge til at undersøge, skabe og idéudvikle sammen, siger Kristine Schmidt.

Mange fagprofessionelle i Billund Kommune har fået udleveret kortene, men det er også muligt at komme forbi Børnenes Hovedstad på Gammelbro og få et gratis sæt af de værktøjer, der tilsammen udgør drejebogen til at arbejde med ”Samskabelse med Børn”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce