Annonce
Ikast-Brande

Bag museets kulisser: Foredrag om stenalder-udstilling

Disse fornemme stenalderøkser kan ses på Klosterlund Museum. Foto: Maja Theodoraki
Medarbejdere fra Klosterlund Museum vil fortælle om, hvordan den nye stenalder-udstilling er blevet til.
Annonce

Engesvang: Et arkæologisk foredrag torsdag 3. december på Klosterlund Museum ved Engesvang vil føre publikum om bag museets "kulisser".

På Klosterlund Museum har man for nylig åbnet en ny udstilling om stenalderjægerne ved Bølling Sø. Men hvordan bliver en udstilling til, og hvordan gøres fortællingerne fra fortiden, levende og relevante for de mennesker, som besøger stedet og landskabet i dag?

Det kan man høre mere om, når udstillingens ophavspersoner fortælle om processen ved foredraget 3. december fra klokken 19 til 20.30.

Det er ikke nogen enkel sag at formidle  arkæologisk viden. Museets arkæologer og formidlere har brugt mange timer på forarbejdet.

Annonce

Ikke altid enige

"Vejen fra forskningsresultater og arkæologiske udgravninger til en færdig udstilling består af en række svære valg, og det er ikke altid, at de involverede parter har været enige! Men alligevel har stemningen heldigvis været god hele vejen igennem", lyder det i en pressemeddelelse fra museet.

Under arrangementet på Klosterlund Museum kan man også høre, hvordan de kreative input fra byggeholdet og de praktiske muligheder har spillet sammen med indholdet i udstillingen.

Museet har en flok dedikerede frivillige håndværker, som har stået for den konkrete opbygning.

Foredraget er ét ud af en række anderledes foredrag på Klosterlund Museum, der har udviklet et nyt format for arkæologiske foredrag, hvor man forbinder fortid og nutid. Der vil derfor være mulighed for spørgsmål og kommentarer fra publikum, der også vil blive bedt om at gå på opdagelse i udstillingen med særlige opgaver for øje.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via museets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce