Annonce
Børkop

Bageri hænger tyv ud på Facebook: Vi vil have kasseapparatet tilbage

Hans Westenbroek og Jørn Schumacher driver Brejning Bageri. Bagerne har valgt at lægge fotos fra butikkens overvågningskamera på webben. - Hvorfor skal gerningsmænd beskyttes bedre end ofre for forbrydelser, lyder Hans Westenbroeks argument for offentliggørelsen. Arkivfoto
Annonce
brejning - En ansat i Brejning Bageri fik sig torsdag en ordentlig forskrækkelse, da hun fra butikkens baglokale opdagede, at en ung mand var løbet ind i butikken og havde stjålet hele kasseapperatet. Nu har Brejning Bageri så valgt at lægge en overvågningsvideo af episoden på Facebook.

- Vi vil meget gerne have kasseapperatet tilbage og vi er ret sikre på, at manden ikke har tænkt sig at beholde det. Han vil nok kun have pengene. Så nu er folk opmærksomme på at det her er sket, hvis de finder kasseapperatet, og så kontakter de forhåbentlig os, siger medejer Hans Westenbroek.

Hans Westenbroek understreger samtidig, at han ikke efterlyser den unge tyv, da han ikke tror, at vedkommende vil kunne findes, fordi nogen ser videoen.
Annonce

Ulovlig video

Brejning Bageri er ikke den første virksomhed, som har valgt at bede offentligheden om hjælp og har lagt overvågning på Facebook i forbindelse med et tyveri.

Offentliggørelse af overvågningsbilleder anses imidlertid for et brud på persondataloven, hvis man kan identificere personen på billedet. Det kan give en bøde på op til 5000 krober.

I tilfældet med tyven i Brejning Bageri kan personen genkendes, da man kan se vedkommendes ansigt på den offentliggjorte video.

- Manden har jo selv valgt at gå ind i vores butik og stjæle det her kasseapperat, så jeg mener, at det er hans eget valg. Det skal ikke være sådan, at gerningsmændene er stillet bedre i det her land end ofrene. Men vi efterlyser ham jo som sagt ikke, vi efterlyser kasseapperatet. Og hvis vi får det tilbage, så sletter vi videoen fra Facebook igen, siger Hans Westenbroek.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce