Annonce
Egtved

Bageri langer hundredvis af donuts over disken: Donuts går som varmt brød

Dan Mejsner Sørensen er overrasket over men meget glad for den store interesse for donuts, der har vist sig at være i Egtved og omegn. Efter tre gode fredage med fuld fart på donut-salget er det nu tid til nye fredags-events, siger han. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Egtved Bageri har over tre fredage haft et donut-event. Det har vist sig at være et hit hos bageren, der de første to fredage bagte 700 donuts og begge dage måtte melde udsolgt.
Annonce

Egtved: De ligger på rad og række. Nogle med Toblerone, Mars, Oreo's, vingummier, chokoladeknapper og en hel stribe andre. I alt 12 forskellige slags.

Vi snakker om donuts. Den der søde kage med hul i midten overhældt med en sød karamel eller ganache og toppet med chokolade, krymmel, slik og andre gode sager.

Og det er noget, de er vilde med i Egtved. Det er konklusionen hos Egtved Bageri, der fredag for tredje gang holdt en donut-event.

- Første gang var lidt et sats, så jeg tog chancen og lavede 700 donuts. Jeg tænkte godt nok, at jeg kunne risikere at stå tilbage med 400 donuts, der ikke blev solgt. Men faktisk var der udsolgt allerede klokken 16, fortæller indehaveren af Egtved Bageri, Dan Mejsner Sørensen.

Fredagen efter lavede han igen 700 donuts af forskellige varianter. Her kunne han melde udsolgt klokken 17.


Første gang var lidt et sats, så jeg tog chancen og lavede 700 donuts. Alligevel var der udsolgt allerede klokken 16.

Dan Mejsner Sørensen


- Den her gang har jeg lavet 1000. Torsdag aften lagde jeg en lille konkurrence på Facebook, hvor der blev trukket tre vindere, som hver vandt 10 donuts. I kølvandet på det fik jeg i løbet af aftenen allerede 110 bestillinger til i dag, siger Dan Mejsner Sørensen.

Da avisen besøger bageriet klokken lidt før 10 fredag formiddag, har der allerede været godt gang i salget af de søde lækkerier.

- Vi har indtil videre solgt over 400. Der har blandt andet været en del, der skulle have donuts med på arbejde, fortæller han.

Annonce

Kommet godt fra start

Dan Mejsner Sørensen overtog Egtved Bageri for cirka fire måneder siden og har siden haft fuld fart i sejlene.

- Jeg har mødt en virkelig stor opbakning. Det kan gå begge veje, når man starter noget nyt. Her er der heldigvis gået godt. Vi har både været dygtige og heldige og er kommet godt fra start, siger indehaveren.

Faktisk går det allerede så godt, at han har ansat flere medarbejdere i bageriet.

Var det noget med en donut med Heksehyl, Toblerone eller Maoam? Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Foto: Vibeke Frost Oxholm

- I starten tænkte jeg, det bare skulle være mig selv, der skulle være her. Men jeg endte med at spørge min kammerat, der er bagermester, om han ville med - og det ville han heldigvis. Siden har jeg fået en lærling og har ansat en bagermester til - og på mandag starter en konditor, fortæller han.

Egtved har nemlig taget godt imod hans surdejsrundstykker og moderne fortolkninger af gamle bagerklassikere.

- Vi forsøger at nytænke bagerfaget lidt og differentiere os lidt fra de klassiske bagerier, og det virker til at være noget, man godt kan lide, siger Dan Mejsner Sørensen.

Annonce

Nye events venter

Efter tre fredage med fuld fart på donutsalget ville det måske være oplagt at fortsætte med det, men sådan bliver det ikke.

- Jeg vil gerne forsøge med lidt forskellige fredags-events. Vi har tidligere haft en fredag, hvor vi solgte medaljer (flødekager, red.) til ti kroner stykket. Vi lavede 750, og dem fik vi udsolgt af. Nu kommer vi snart til halloween, så jeg tænker, der bliver nogle fredags-events med halloween, og så nærmer det sig jul, så det kommer vi også til at lave nogle fredags-events med, fortæller han.

Men det betyder ikke, at man ikke en anden gang kan sætte tænderne i en lækker donut fra Egtved Bageri.

- Vi kommer til at lave donuts igen på et senere tidspunkt - det er helt sikkert. Men så tænker jeg, vi vil forsøge at nytænke det lidt og se, hvad vi så kan finde på. Det kan være, vi i stedet for at lave donuts med slik ovenpå vil lave donuts med forskellige slags fyld. Vi vil gerne forsøge at variere lidt hele tiden, siger Dan Mejsner Sørensen og fortsætter:

- Min ene bagermester har boet og arbejdet fire år i USA og har stor erfaring med donuts derfra og har blandt andet en masse spændende forslag til lækre cremer og mousser, man kan fylde i donuts. Det er noget, vi skal forsøge os med næste gang.

12 forskellige varianter af donuts var fredag at finde i disken hos Egtved Bageri - lidt for enhver smag. Især varianterne med Oreo's og Snickers har hittet i Egtved. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce