Annonce
Børkop

Bageriet er stadig lukket: Ting er blevet flyttet om natten

Ifølge skiltet er bageriet midlertidigt lukket, men noget tyder på, at det ikke åbner igen. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Brejning Bageri er stadig lukket efter en sag om manglende udbetaling af løn og en afsløring af sugardating-tilhørsforhold. Lokalrådsformanden ærgrer sig over, at byens bageri er lukket.
Annonce

Brejning: Selvom skiltet på døren siger, at bageriet er "midlertidig lukket" på grund af kloakbrud, er der ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger tegn på, at Brejning Bageri slet ikke åbner igen.

Blandt andet er det i Brejning blevet bemærket, at der om natten er blevet flyttet ting væk fra bageriet.

Det er dog umuligt for avisen at få oplyst med sikkerhed, om bageriet forbliver lukket eller ej. Kazim Bulduk, der er manden, der stod som ejer af bageriet, svarer ikke på vores henvendelser.

Lige for tiden har tre fagforeninger sager kørende mod Brejning Bageri. Årsagen er, ifølge de forhenværende medarbejdere, manglende og for sent udbetalte lønkroner og et dårligt arbejdsmiljø.

Vejle Amts Folkeblad har ligeledes kunne afsløre, at Brejning Bageri delte cvr-nummer med "Danmarks nyeste og mest seriøse sugardatingside", Todayters, der har adresse i Aarhus. Dagen efter dén afsløring blev navnet bag cvr-nummeret ændret til "Youhavemessage".

Det er en underlig historie, og hvis vi nu står uden bageri, er det brandærgerligt.

Lars Hansen, formand for Brejning Lokalråd

Annonce

Godt brød

I Brejning ærgrer man sig over sagen.

- Det er en underlig historie, og hvis vi nu står uden bageri, er det brandærgerligt, siger Lars Hansen, der er formand for lokalrådet.

- Det er bestemt ikke kønt at læse om sagerne omkring personaleforholdene og datingbureauet, men det eneste, jeg personligt kender til bageriet, er, at der ikke kunne sættes en finger på det brød og de kager, man kunne købe der, siger Lars Hansen.

- Der var da lidt snak i byen om, at priserne blev hævet mærkbart, men så længe kvaliteten fulgte med, var det sådan, det var, siger Lars Hansen videre.

Han håber, at der byens borgere atter snart kan gå hen til et åbent bageri.

- Det er supervigtigt for byen. Vi har ikke andre specialforretninger, og ud over, at vi savner et bageri, ser det selvfølgelig heller ikke godt ud med tomme lokaler på en central plads midt i byen, forklarer han.

Annonce

Kig efter Brejning

Brejning Bageri har haft tre indehavere på kort tid. I 2018 stoppede de to bagere, der havde haft bageriet i mange år, da den ene havde fået melallergi.

- Lokalrådet gjorde et stort stykke arbejde for at finde frem til en ny bager, for det var så vigtigt for byen, at vi kunne beholde bageriet. Vi hjalp til med at kontakte bagere fra nær og fjern og fortælle om vores dejlige by. Den nye bager blev desværre også syg, og så kom nummer tre til her i sommer, og nu er han så åbenbart også stoppet, siger Lars Hansen.

Han opfordrer bagermestre rundt omkring til at kigge i retning mod Brejning, hvis bageriet forbliver lukket.

- Her er et stort marked for en kvalitetsbager, og jeg er overbevist om, at Brejning er 100 procent moden og klar til fortsat at have en bager i byen, siger lokalrådsformanden.

Lars Hansen, Brejning Lokalråd, ærgrer sig over sagen om Brejning Bageri. Foto: Mette Mørk
Kazim Bulduk åbnede bageriet i Brejning i sommer, men cvr-nummeret på bageriet tilhører Todayters - der nu har skiftet navn til "Youhavemessage". Det er Kazim Bulduk, der her ses på sugardating-siden. Screendump fra hjemmesiden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce