Annonce
Hedensted

Bagerkone åbner pasningsordning: Helle vil maksimalt have tre børn

Helle Ravn har let til smil, og hun glæder sig til at kunne smitte det af til sine børn i den private pasningsordning Ravneungerne. Dog ikke mere end tre af gangen. Foto: Michael Svenningsen
Nærvær og opmærksomhed betyder så meget for Helle Ravn fra Stouby, at hun ser stort på den økonomiske gevinst i at fylde sin nye private pasningsordning Ravneungerne mere ud.
Annonce

Stouby: Udenfor er sandkassen fyldt med farverige spande og skovle, indenfor består et værelse af et indendørstelt og alverdens bamser og billedbøger, og duften af hjemmebag har for vane at overtage alle rum.

Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at Møllevænget 5 i Stouby husede en småbørnsfamilie, men det er efterhånden nogle år siden, at Helle Ravns to døtre flyttede hjemmefra.

I stedet er hjemmet den seneste tid blevet indrettet til, at andre forældre kan få passet sine guldklumper i den private pasningsordning Ravneungerne.

Og i en tid, hvor normering er det altoverskyggende buzzord, fåes det formentlig ikke meget bedre end hos Helle Ravn.

Hun vil nemlig ikke tage mere end tre børn ind af gangen.

- Tænke man rent økonomisk, giver det ikke meget mening, men jeg vil hellere have muligheden for, at vi kan tage i løveparken i Givskud, samle sten ved stranden, besøge en børnebondegård eller gå en tur i skoven. Det er vigtigt for mig hele tiden at kunne være nærværende og give hvert barn den nødvendige opmærksomhed - og så er der bare en enorm forskel på, om man er tre eller fem børn, siger Helle Ravn.

Man kan sige mange kloge sætninger, men det ligger ikke til mig - det er først og fremmest nærværet, det handler om.

Helle Ravn, privat børnepasser

Annonce

Masser af erfaring

Efternavnet Ravn vil formentlig vække genklang hos de fleste i Stouby. Gennem flere generationer har familien været en synlig del af by- og foreningsbilledet, hvorfor den i 2012 fik årets Stouby-pris.

Med en baggrund som uddannet bager er Helle Ravn også særligt kendt for at have ejet den lokale bagerforretning. Det eventyr sluttede dog allerede for godt 21 år siden, da hun pludselig ikke kunne tåle støvskyerne fra melet.

Da hun som yngre drømte om at blive pædagog, kastede hun sig derfor efterfølgende ud i livet som kommunal dagplejer, og siden har hun været del af en tre mand stor privat pasningsordning i Løsning, inden tiden nu er blevet moden til at stå på helt egne ben.

- I bund og grund handler det om, at jeg kan lide børn og elsker at arbejde med dem. Min omgangskreds har sagt, at jeg skal blive ved med at passe børn, fordi de er vilde med mig, så selvom jeg ikke en gang har undersøgt, om der er et behov i Stouby, kunne jeg ikke lade være, siger Helle Ravn.

Hun mindes, hvordan der tidligere har været 13 dagplejere i byen. Siden er det tal skrumpet til to styks samt en vuggestue, mens der med Helle Ravn nu også er to private børnepassere.

Annonce

Begynder på bar bund

Begyndelsen som privat børnepasser har dog langt fra været en dans på roser for Helle Ravn. Dørene blev slået op fredag, men få dage forinden meldte forældrene til det foreløbigt eneste tilmeldte barn, at de i stedet selv ville passe barnet hjemme.

Derfor er der i skrivende stund ingen børn i sandkassen hos Ravneungerne. Et faktum, der ærgrer Helle Ravn, uden dog på nogen måde at tage modet fra hende.

- Det betyder meget, at man kan se det positive i alle dele af livet, så man kan give et positivt humør videre til børnene, siger hun, og slutter:

- At have ungerne i den her alder er et kæmpe privilegium, for tænk på alt det, jeg oplever, som forældrene går glip af. Det er lige hårdt at sige farvel hver gang, for man kommer jo til at holde af dem som sine egne - men heldigvis ser jeg mange af dem i bylivet efterfølgende.

Der er ifølge seneste opgørelse fra Hedensted Kommune 26 private børnepassere i Hedensted Kommune og 112 kommunalt ansatte dagplejere.

Helle Ravn

50 år.

Født og opvokset i Stouby.

Oprindeligt uddannet bager og har efterfølgende også ejet en bagerbutik i hjembyen.

Blev for 21 år siden kommunal dagplejer og har også arbejdet som privat børnepasser i Løsning.

Åbnede fredag sit eget private pasningstilbud Ravneungerne på Møllevænget 5 i Stouby.

Har de voksne døtre Mille og Stine, som begge bor i Vejle.

Har sammen med øvrige familiemedlemmer vundet Stouby-prisen for sit engagement i det lokale foreningsliv.

Blandt andet den friske luft bliver prioriteret højt hos Ravneungerne - både i baghaven, men lige så meget i skoven og hos børnebondegårde. Foto: Michael Svenningsen
Det tidligere børneværelse er igen klar til at blive fyldt med liv. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce