Annonce
Billund

Bagermester i 40 år: Fredag holder Jørgen corona-reception

Bagermester Jørgen Fuglsang har 40 års jubilæum som som selvstændig bagermester. Foto: Jan Kronvold
Fredag eftermiddag markerer bagermester Jørgen Fuglsang sit 40 års jubilæum som selvstændig bagermester. Det sker med en lille udendørs reception på Krogagervej.
Annonce

Grindsted: Den 30. september havde bagermester Jørgen Fuglsang 40 års jubilæum som selvstændig bagermester.

Men på grund af corona mente han, at det ville være uforsvarligt at holde en stor reception. Derfor bliver jubilæet fejret med en lille reception foran butikken på Krogagervej. Det sker  fredag mellem klokken 14.00 og 16.00.

- Der bliver lidt godt til ganen, kaffe, vin og forskellige smagsprøver. Så håber vi, at solen skinner, siger Jørgen Fuglsang.

Der er sket mangt og meget både i bagerfaget og i Grindsted, siden Elsebeth og Jørgen Fulgsang åbnede Fuglsangs Bageri i 1980 i det daværende Superland i Vesterbrogade, i dag Grindsted Midtpunkt. I 1986 købte parret det nuværende bageri på Krogagervej, og de drev således to bagerier i tre år, indtil de lukkede bageriet på Vesterbrogade.

I 30 år var fruen, Elsebeth, en del af Fuglsangs Bageri, men de seneste 10 år har hun arbejdet i Billund Lufthavn.

- Det har været godt for os, men hun er stadig en del af forretningen. Hun er med til at udvikle idéer og er min sparringspartner, fortæller Jørgen Fuglsang.

Annonce

32 medarbejdere

Selv om der i dag er 32 medarbejdere hos Guldbageren, heraf de syv i bageriet - herunder fire elever - så ælter bagermesteren stadig selv dej og er med i bageriet.

- Det er nødvendigt, når man gerne vil have en standard, der indfrier ens egne forventninger, mener Jørgen Fuglsang.

Han møder stadig ind i bageriet klokken 03 om natten på hverdage og klokken 01 hver anden weekend. Så tager Jørgen Fuglsang hjem og sover et par timer om eftermiddagen, inden han tager ind i bageriet for at forberede næste dags produktion af brød og kager.

- Jeg er altid glad, når jeg går på arbejde. Men jeg kan da godt mærke, at jeg i dag behøver mere søvn, end da jeg var yngre. Nu går jeg i seng ved 21-tiden, hvor jeg forhen kunne trække den til klokken 23-23.30, fortæller Jørgen Fuglsang.

Der er sket en drastisk udvikling inden for bagerfaget i forbrugsmønstret i de 40 år, Jørgen Fuglsang har været bagermester.

Selv om Jørgen Fuglsang har 32 medarbejdere, så er han stadig selv med i bageret hver dag. Foto: Jan Kronvold

- Hele sortimentet har ændret sig. Da vi startede i Grindsted, var der syv bagerier og vi havde formbrød, almindeligt franskbrød og så måske trekantsbrød. I dag er der et meget bredere sortiment. Teknikken har også ændret sig markant. Og i starten bagte bagerne ikke rugbrød. Det var kun rugbrødsfabrikkerne, der gjorde det. Vi begyndte på det efter et par år, husker Jørgen Fuglsang.

Annonce

Så kom corona

De ændrede tider har gennem årene betydet, at både Jørgen Fuglsang og hans medarbejdere løbende har været på kursus for at tilpasse sig de nye tider. Og eleverne bliver tilbudt en overbygning på uddannelsen inden for forskellige områder.

- De unge mennesker kommer hjem og giver os ny inspiration, og det er dejligt, siger den snart 64-årige bagermester.

Som alle andre ramte coronaen også Guldbageren i Grindsted i marts. Det blev både en ven og en fjende for bageriet på Krogagervej.

- Vores omsætning dykkede med 40 procent fra den ene dag til den anden og de første fem-seks uger var slemme for os. Så prøvede vi at lave nogle gør det selv-pakker, hvor folk selv kunne lave kager og andre ting efter de anvisninger, der var i pakkerne. Det løftede det op, så vi undgik afskedigelser, fortæller Jørgen Fuglsang.

Annonce

Stor opbakning

Op til sommerferien havde bageriet nogle gode måneder, og omsætningen ligger i dag markant over normalen, som Jørgen Fuglsang udtrykker det.

Under krisen har bagermesteren oplevet en fantastisk opbakningen fra kunderne.

- Der må kun være fire kunder i butikken af gangen, og det har været fantastisk at se, at de står i kø langt ned på vejen. Jeg er så taknemlig over, at folk har accepteret forholdene og har været så tålmodige, siger en tydelig rørt Jørgen Fuglsang.

Annonce

Butikken er til salg

Jørgen Fuglsang er født og opvokset i Riis ved Givskud. Han ville oprindelig have været kok og var også gået i gang med uddannelsen, men søgte så en læreplads ved Blæhrs Konditori i Uhrhøj i Vejle, hvor han blev udlært i 1976. Allerede der vidste han, at han ville være selvstændig.

- Så mødte jeg Elsebeth, der er fra Sdr. Omme, og jeg flyttede også dertil. Jeg fik først arbejde i Tarm og siden i Superland på Fælledvej, inden vi blev selvstændige, fortæller Jørgen Fuglsang.

Bagermesteren regner med at blive ved i tre til fem år endnu, og han og Elsebeth er i gang med at forberede et generationsskifte.

- Men i princippet er butikken til salg i dag. Det er en sund forretning, og jeg tror på, at der er plads til et bageri her også i fremtiden, siger Jørgen Fuglsang.


Jeg er altid glad, når jeg går på arbejde. Men jeg kan da godt mærke, at jeg i dag behøver mere søvn,end da jeg var yngre

Jørgen Fuglsang, bagermester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce